Newsroom

Newsroom

Oι Altribe στο koutipandoras.gr: "Ότι ζούμε, είναι η έμπνευση, το ζόρι και η λύτρωσή μας μαζί"

Με αφορμή τη συναυλία τους στο AΝ Groundfloor το Σάββατο 1 Απριλίου, οι Altribe μας μιλούν για τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, την αγάπη τους για τo blues, τις γειτονιές που αγαπάνε και τα μουσικά «ταξίδια» που διατηρούν ζωντανή την έμπνευση τους.

58de65181dc524b5488b4567

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη

Πείτε μας λίγα λόγια για την νέα σας ακυκλοφόρητη δισκογραφική δουλειά.

Το φθινόπωρο μπήκαμε στο studio και ηχογραφήσαμε κάποια κομμάτια από το album spooky train, αλλά και παλαιότερα, καθώς και μια διασκευή στο κομμάτι των Cure το “Love Song”, σε μια πιο ακουστική version. Καλέσαμε σε κάθε κομμάτι και έναν guest μουσικό που με πολύ μεράκι ο καθένας τους έβαλε την πινελιά του και τους ευχαριστούμε πολύ. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματά τους, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο άταστο μπάσο και τον Γιώργο Κωνσταντινίδη στο βιολί. Το υλικό αυτής της δουλειάς αποφασίσαμε να το διαθέσουμε δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω του επίσημου καναλιού μας στο Youtube. Αυτό που είναι στα άμεσα σχέδιά μας, είναι ένα single που θα κυκλοφορήσει πριν το Πάσχα.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τη μουσική; Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία της μπάντας σας.

Ο καθένας από εμάς έχει την ιστορία του, το παρελθόν του στη μουσική. Εγώ ξεκίνησα με κλασικές σπουδές στην όπερα, μέχρι που μπήκαν στη ζωή μου τα μπλουζ… Ήταν έρωτας ξαφνικός, αλλά και σαν από πάντα να τα αγαπούσα. Ένα περίεργο πράγμα! Ο ΄Αλμπερτ έχει μια μακρά πορεία στην jazz-fusion σκηνή, με δισκογραφία και εξαιρετικές συνεργασίες, αρκετά sessions με καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής και ήταν ο βασικός εμπνευστής των Altribe. Η γνωριμία μου μαζί του ξεκίνησε το ταξίδι αυτό. Το 2014 με την επιστροφή μας από το Βερολίνο, οι Altribe πήραν την μορφή και σύνθεση που έχουν τώρα με τον Απόστολο Καρατζά στην ηλ. κιθάρα και τον Γιάννη Γαρδικλή στο ηλ. μπάσο. Το τελευταίο album -το «Spooky Train»- θεωρούμε πως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του «Οut of the Βlues» ήχου μας… και έπεται φυσικά συνέχεια. Είμαστε σε διαρκή εξέλιξη.

Γιατί αγαπάτε τα μπλουζ; Τι σας γοητεύει στον ήχο και την ιστορία τους;

Είναι αυθεντικά και προέρχονται από ανθρώπους σκληρά σμιλεμένους από τη ζωή και τον «πολιτισμό» μας… Πάντως οι μεγάλες αγάπες και οι έρωτες, συνήθως δεν έχουν εξήγηση!

Αγαπάτε τη ζωή στην Αθήνα; Σε ποιες γειτονιές συχνάζετε;

Η ζωή στην Αθήνα έχει γίνει δύσκολη, γιατί οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή δεν ζουν καλά, ή όπως θα ήθελαν. Παρ’ όλα αυτά η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη… Δεν έχει να ζηλέψει πολλά από πόλεις του εξωτερικού. Κι εμείς -όλοι μας- είμαστε παιδιά της πόλης. Μας επηρεάζουν οι ήχοι της, οι μυρωδιές της, το γκρίζο της αλλά και το φως της. Περιοχές του κέντρου κυρίως, είναι οι γειτονιές που αγαπάμε και κινούμαστε. Στου Ψυρρή κάνουμε πρόβες. Στον Κεραμεικό ηχογραφούμε. Εξάρχεια και Παγκράτι ζούμε… Με λίγα λόγια, διαδρομές που περπατιώνται! Επίσης μας αρέσει η θάλασσα, που είναι σχετικά κοντά.

Τι θα παρουσιάσετε στο AΝ Groundfloor την 1 Απριλίου;

Στην ουσία θα γιορτάσουμε τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του Spooky Train. Επιπλέον, το set list περιλαμβάνει παλαιότερα τραγούδια μας, μερικά ακυκλοφόρητα, καθώς και διασκευές γνωστών τραγουδιών της διεθνούς μουσικής σκηνής, στο ύφος μας. Σε αυτό το live επίσης, θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά το single που πρόκειται να κυκλοφορήσει γύρω στο Πάσχα.

Πόσο έχει αλλάξει ο ήχος της μπάντας σας μέσα στον χρόνο; Και ποια είναι τα σταθερά σημεία αναφοράς σας;

Έχει αλλάξει πάρα πολύ. Αφού πετάξαμε όλοι μας τα βάρη του παρελθόντος, βγάλαμε τα μουσικά μας απωθημένα, αρχίσαμε να χτίζουμε στο παρόν μας. Στα θέλω και στις ανάγκες του τώρα… Αυτό που κρατάμε σαν βάση, σαν ρίζα στη μουσική μας είναι το blues – εξ ου και το out of the blues – αλλά και την ευαισθησία, το ταξίδι που αναζητάμε μέσα και έξω μας, το βάζουμε στην μουσική μας.

Ποια τραγούδια μπορείτε να ακούτε ξανά και ξανά;

Εκείνα που έχουν συνδεθεί με έντονες συναισθηματικά στιγμές και με αγαπημένους ανθρώπους! Εκείνα που καταφέρνουν να φτιάχνουν εικόνες, να μας ταξιδεύουν, να μας κάνουν να χορεύουμε -ανάλογα τη στιγμή. Επίσης τραγούδια που σημάδεψαν τα πρώτα χρόνια μας…

Με ποιον τρόπο κρατάτε ζωντανή την έμπνευση και το κέφι σας με όσα συμβαίνουν γύρω μας;

Η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Ότι ζούμε, είναι η έμπνευση, το ζόρι και η λύτρωσή μας μαζί.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Το ιδανικό σενάριο είναι να ταξιδεύουμε και να παίζουμε την μουσική μας! Και όταν θα είμαστε έτοιμοι, να μπούμε πάλι στο στούντιο και να ετοιμάσουμε τον επόμενο δίσκο. Προς το παρόν, συναυλίες και η κυκλοφορία του single.

Altribe: 

Fiona Λαμπρίδη: φωνή, ακουστική κιθάρα | Albert Παναγιωτόπουλος: drums | Απόστολος Καρατζάς: ηλεκτρική κιθάρα | Γιάννης Γαρδικλής: Μπάσο | Inksiders: artwork |Χρύσα Ματσαγκάνη: Δημόσιες Σχέσεις

Το Live ανοίγει η Eliana One Woman Blues Band

Links

Official site: www.altribeband.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/Altribe.band/

Youtube channel: https://www.youtube.com/user/ALTRIBEband

Twitter:https://twitter.com/ALTRIBEband

Instagram: https://www.instagram.com/altribe/

Sound Clound (Spooky Train full album): https://soundcloud.com/altribeband/sets/spooky-train-album-2016


Info:

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017, 22:00

AN Club

Είσοδος: 10 € με κρασί ή μπύρα

Διεύθυνση: Σολωμού 15

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…