Newsroom

Newsroom

Οι αγκαλιές και τα φιλιά κάνουν καλό στη σωματική υγεία

Τα νέα είναι πολύ καλά για τους ερωτευμένους και γενικότερα όλους όσοι έχουν την σωματική επαφή σε «πρώτο πλάνο». Εκτός…

agkalies

Τα νέα είναι πολύ καλά για τους ερωτευμένους και γενικότερα όλους όσοι έχουν την σωματική επαφή σε «πρώτο πλάνο». Εκτός από την καλή ψυχολογία, η σωματική επαφή πλέον επικυρώνει την ευεργετική της δράση και στον τομέα της υγείας, με επιστημονικές αποδείξεις.

Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι όλα συγκλίνουν στην ορμόνη οξυτοκίνη. Έστω και μία απλή αγκαλιά φαίνεται, ότι αυξάνει τα επίπεδα της «ορμόνης της αγάπης», όπως είναι γνωστή η οξυτοκίνη, η οποία ευθύνεται για τη μείωση του στρες. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη.

Αγκαλιαστείτε
Η αγκαλιά (όσο πιο μεγάλη τόσο πιο καλά) αυξάνει την παραγωγή οξυτοκίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα του άγχους και της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η αγκαλιά βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπων. Η μη λεκτική επικοινωνία μπορεί να αποδειχτεί πολύ ισχυρός σύμμαχος στην υγεία βελτιώνοντας στο σύνολο την αίσθηση ασφάλειας, που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος.

Μιλήστε
Μιλώντας για επικοινωνία, ακόμα και κάποιες στιγμές λεκτικής επικοινωνίας με τον σύντροφό σας, συμβάλλουν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης. Η επικοινωνία (λεκτική ή μη) βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το άγχος, να αναπνέει καλύτερα, επιτρέποντας την ομαλή ροή του αίματος, βελτιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία της καρδιάς.

Φιληθείτε
Έρευνες έχουν δείξει, ότι το φιλί επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα των ορμονών οξυτοκίνης και κορτιζόλης. Η αύξηση της πρώτης συμβάλλει στη μείωση του άγχους. Το άγχος με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία επιβραδύνει το κάψιμο του λίπους και αυξάνει την αποθήκευσή του, από τον οργανισμό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι η αύξηση της παραγωγής σιέλου όταν φιλιέστε, ξεπλένει τα βακτήρια του στόματος, καταπολεμώντας την πλάκα.

Ωστόσο, το φιλί είναι ευεργετικό και για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, καθώς, όταν φιλιέστε καταναλώνετε δύο με έξι θερμίδες το λεπτό. Τελευταίο και καλύτερο βέβαια, είναι ότι το φιλί έχει και…αντιγηραντική δράση. Όταν φιλιέστε με τον/τη σύντροφό σας, ενεργοποιούνται διάφοροι μυς του προσώπου, οι οποίοι με την εκγύμνασή τους μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Σεξ
Εκτός από το γεγονός, ότι είναι χαλαρωτικό και συμβάλει στο κάψιμο αρκετών θερμίδων, το σεξ καταπολεμά και τα μικρόβια. Άρα μπορείτε να πείτε αντίο στη γρίπη, δεδομένου ότι ο/η σύντροφός σας δεν είναι άρρωστος. Επιπλέον, έρευνα έχει δείξει, ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει ένα συγκεκριμένο αντίσωμα, που διώχνει μακριά τα κρυολογήματα. Ένα ακόμα όφελος ωστόσο από το σεξ είναι, ότι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, εξαιτίας της χαλαρωτικής ορμόνης οξυτοκίνης.
Bonus: Μία ιαπωνική έρευνα έδειξε, ότι τα ζευγάρια, που φιλιούνται για περισσότερο από μισή ώρα, έχουν χαμηλότερα επίπεδα των αλλεργιογόνων IgE (ανοσοσφαιρίνη Ε), αυτών δηλαδή που προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα, όπως είναι το φτέρνισμα.
http://www.clickatlife.gr/

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης