Newsroom

Newsroom

Οι 9 ανθυγιεινές τροφές που τρώνε οι… διατροφολόγοι

Ακόμη και οι πιο καταξιωμένοι διαιτολόγοι, που συνήθως θα τους δείτε να τρώνε μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, φρούτα και γιαούρτι,…

unhealthy food

Ακόμη και οι πιο καταξιωμένοι διαιτολόγοι, που συνήθως θα τους δείτε να τρώνε μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, φρούτα και γιαούρτι, κάνουν που και που τις ατασθαλίες τους, όσον αφορά στη διατροφή τους.

Πολλές τροφές που καταναλώνουν, πιθανώς να σας κάνουν εντύπωση και αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη απορία, είναι ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που θεωρούνται ανθυγιεινές, ενώ τελικά έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Ποιες είναι αυτές;


Καφές
«Μπορεί να έχει τη φήμη ότι είναι ανθυγιεινός, όμως αν τον καταναλώνετε με μέτρο, είναι ουσιαστικά μια υπερ-τροφή» υποστηρίζει η Cynthia Sass, υπεύθυνη για θέματα διατροφής στο αμερικανικό περιοδικό «Health’s». Όσον αφορά στην κατανάλωση καφέ, ισχύει το ρητό «παν μέτρον άριστον». Μια κούπα το πρωί αρκεί και μετά προτιμήστε ένα ποτήρι νερό, ή μια κούπα πράσινο τσάι. Μην πίνετε όμως το καφεδάκι σας με σιρόπι και ζάχαρη, γιατί “φορτώνετε” τον οργανισμό σας, χωρίς λόγο, με περιττές θερμίδες!


Μπέικον
Αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου διατροφικού πειρασμού, σας έχουμε καλά νέα. Η  Rachel Begun, διατροφολόγος στο Boulder Colo τρώει κι εκείνη: ” Έχει μια υπέροχη, γεύση αλατιού και το χρησιμοποιώ σε μικρές ποσότητες για να νοστιμέψω τα λαχανικά μου” υποστηρίζει. Ποιο είναι το μυστικό της; Οι μικρές ποσότητες! Το μπέικον περιέχει πολύ αλάτι και λιπαρά και γι’ αυτό το λόγο, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως γαρνιτούρα, αλλά προς Θεού: «Άλλο μια φέτα, κι άλλο 6!»


Πατάτες
Οι περισσότεροι τις αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Έχουν «κακή φήμη», αφού περιέχουν αρκετές θερμίδες. Η Cynthia Sass έχει διαφορετική άποψη. «Περιέχουν σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνη Β, σίδηρο, κάλλιο, ποτάσσιο» λέει. Όντως, αν και παρεξηγημένη, είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές σε μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, άμυλο, και πρωτεΐνες.


Αυγά
«Ένα αυγό περιέχει μόνο 70 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνη και αντίθετα με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι κάνουν καλό στην υγεία.» υποστηρίζει η Cynthia Sass.  Τα αυγά μάλιστα είναι μια τροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.  Άνθρωποι που έκαναν δίαιτα και έτρωγαν αυγά για πρωινό έχασαν 65% περισσότερο βάρος, από εκείνους που έτρωγαν bagel για πρωινό, παρότι  οι δύο τροφές έχουν τις ίδιες θερμίδες!


Γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
Οι πιθανότητες λένε ότι πάντα προτιμάτε να αγοράσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Κι η διαιτολόγος Renee Clerkin, έκανε ακριβώς το ίδιο. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα απολαμβάνει συχνά πυκνά το γιαούρτι της, πλήρες. Ανακάλυψε πως τη βοηθάει να διατηρήσει το βάρος της σταθερό. Λατρεύει τη μεστή γεύση του και τρώει μικρότερη ποσότητα, απ’ ότι έκανε με το γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά. Μια πρόσφατη έρευνα Σουηδών, επιστημόνων έδειξε πως οι γυναίκες που έχουν κανονικό βάρος και καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυρί πλήρες σε λιπαρά, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παχύνουν με τα χρόνια!


Μακαρόνια
«Μπορείτε να πάρετε τροφές που οι περισσότεροι αγαπούν και να τις κάνετε θρεπτικές» υποστηρίζει ο Clerkin, που τρώει μακαρόνια αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. «Το «κλειδί» είναι να εξισσοροπήσετε τα μακαρόνια με άπαχη πρωτείνη, λάδι ή λαχανικά» συμβουλεύει


Τηγανητές πατάτες
Ακόμη και οι διατροφολόγοι μπαίνουν στον πειρασμό. Η διατροφολόγος Begun, τηγανίζει που και που πατάτες: «Το ότι δεν είναι και η πλέον υγιεινή τροφή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τρώμε ποτέ τηγανητές πατάτες» υποστηρίζει. Και συνεχίζει: “Aπολαύστε τις ως γαρνιτούρα με κάτι υγιεινό, όπως μια σαλάτα με κοτόπουλο ή ένα μπολ με μύδια αχνιστά». Επίσης είναι πολύ σημαντικό να τις απολαμβάνετε σε μικρές ποσότητες και φυσικά αποφεύγοντας να τις βουτήξετε σε σάλτσες και dips.


Σταφίδες
Σε αντίθεση με τα περισσότερα αποξηραμένα φρούτα, οι σταφίδες δεν περιέχουν πολλές θερμίδες. Παρ’ όλα αυτά, απολαύστε τις με μέτρο. Μια σταφίδα περιέχει τις ίδιες θερμίδες με μια ρόγα σταφύλι.


Ζεστή σοκολάτα
Σίγουρα έχετε ακούσει πως η σοκολάτα κάνει καλό, όμως παρ’ όλα αυτά δεν μπορείτε να το πιστέψετε.  Όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο στομάχι και στο έντερό μας  δημιουργούν μια σειρά από ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που κάνουν καλό στην καρδιά μας. Αποφύγετε όμως τη σοκολάτα σε σκόνη, που έχει πολλά ανθυγιεινά συστατικά και φτιάξτε τη μόνοι σας με κακάο και θα μας θυμηθείτε!

 

πηγή: clickatlife.gr

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…