Θεσσαλονίκη: Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Κ.Ε.Θ.Ι. σχετικά με τον σεξισμό και τις διακρίσεις με βάση το φύλο

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, το πρώτο από τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

5aafd1ad1dc5242c698b458f

Τα Σεμινάρια του Κ.Ε.Θ.Ι. υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου «Πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Η ανταπόκριση διαφόρων ειδικοτήτων από το χώρο των Μ.Μ.Ε ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν ρεπόρτερ, δημοσιογράφοι του πολιτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, αθλητικού ρεπορτάζ, παραγωγοί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και φοιτήτριες και φοιτητές.

Ο αριθμός των αιτήσεων (υπεβλήθησαν πάνω από 130) για το Σεμινάριο της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως και η γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα, αφού υπήρξαν αιτήσεις συμμετοχής από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Το όριο των 25 συμμετεχόντων/ουσών, που είχε αρχικά τεθεί αποδείχθηκε περιορισμένο για να καλύψει την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων, αφού στο σεμινάριο συμμετείχαν τελικά 32 άτομα, και γι’ αυτό διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης και δεύτερου σεμιναρίου το επόμενο διάστημα.

Το Σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για μελλοντική συνεργασία του Δήμου με το Κ.Ε.Θ.Ι., για την προώθηση των έμφυλων πολιτικών.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…