Θεομηνία έπληξε την Ζάκυνθο – Προβλήματα σε πολλά μέρη της χώρας

Με το πρώτο φώς της ημέρας συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου άρχισαν να καταγράφουν προσεκτικά τις ζημιές που άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που έπληξε την Ζάκυνθο.

583bf8b61dc524a0408b4732 1

Όλο το νησί θρηνεί τον άδικο χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χθες στο Βανάτο και έχασε άδικα την ζωή του. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μια δυνατή μπόρα ξέσπασε στη Ζάκυνθο, δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Κρυονερίου, υπήρξε κατολίσθηση και πτώση βράχων που έκλεισαν το δρόμο ενώ ακόμα κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή του Δημοτικού σταδίου Ζακύνθου όπου πέτρες και χώματα έφυγαν από λόφο της περιοχής και κατέληξαν στο δρόμο.

Επίσης, «φούσκωσε» και πάλι χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων. Στο σημείο από χθες το βράδυ βρίσκεται η τροχαία αλλά και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον χείμαρρο.

Κλειστά τα σχολεία στη Ζάκυνθο λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Τέλος, το πρωί θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που επισκέπτεται εκτάκτως το νησί για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία της Κυριακής.

Νεκρός ανασύρθηκε ο 33χρονος αγνοούμενος στην περιοχή Βανάτο Ζακύνθου

Νεκρός εντοπίστηκε χθες ο 33χρονος άνδρας που αγνοείτο στην περιοχή του Βανατού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Προβλήματα το Σαββατοκύριακο στην Αττική από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική οι κακές καιρικές συνθήκες. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ συνεργεία της συνέχισαν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα έως και σήμερα τα ξημερώματα

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί δεκάδες οχήματα.

Προβλήματα υπήρξαν και στους σταθμούς του Μετρό.

Κλειστός λόγω… βροχής ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής

Συγκεκριμένα χωρίς στάση διέρχονται και σήμερα οι συρμοί του μετρό από τον σταθμό Μέγαρο Μουσικής, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω των που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές και θα λειτουργήσει εκ νέου ο σταθμός.

Έως τότε, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των στάσεων Ευαγγελισμός και Αμπελόκηποι για την εξυπηρέτησή του.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…