Θέατρο στη Στέγη: Το απίθανο ταξίδι

Θέατρο ή σινεμά; Επιστημονική φαντασία ή περιπέτεια ενηλικίωσης; Το απίθανο ταξίδι είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στην «απίθανη» δύναμη της φαντασίας.

5a6721981dc52439358b456a

Sci-fi θέατρο έχετε ξαναδεί; Να, που ήρθε η ώρα! Η Μικρή Σκηνή της Στέγης γίνεται κινηματογραφικό πλατό και μια παράσταση για όλη την οικογένεια μας ταξιδεύει στον χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, τότε που ο Γάλλος πρωτοπόρος σκηνοθέτης και ταχυδακτυλουργός Ζωρζ Μελιές γύριζε την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, Ταξίδι στη Σελήνη (1902). Αυτός είναι και ο «αόρατος» πρωταγωνιστής της μαγικής παράστασης που στήνει ο διακεκριμένος κινηματογραφιστής Άγγελος Φραντζής, από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου, με έναν τριμελή θίασο, ζωντανή μουσική, ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ, χορό και κίνηση. Θέατρο ή σινεμά; Επιστημονική φαντασία ή περιπέτεια ενηλικίωσης; Το απίθανο ταξίδι είναι, πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στην «απίθανη» δύναμη της φαντασίας.

Τι σημαίνει «βουβώνιο»; Ξέρετε τι είναι οι μεσότιτλοι; Τι συμβαίνει όταν ο Ζωρζ Μελιές κατηγορείται από τους εχθρούς της φαντασίας ότι ταράζει το κοινό με τις τρελές ταινίες του, που υπόσχονται ταξίδια στη Σελήνη, περιγράφουν παράδοξα γεγονότα, φανταστικές εικόνες, πλάσματα από άλλους κόσμους; Θα αντέξει ο κινηματογράφος ή θα καταδικαστεί σε θάνατο, όπως ο Μελιές στην παράσταση; Τρεις φίλοι ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, για να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους οδηγήσει σε μακρινούς πλανήτες και θα τους φέρει αντιμέτωπους με παράδοξα εμπόδια. Στόχος τους είναι να απελευθερώσουν τον πρωτοπόρο μάγο του κινηματογράφου, που κρατείται φυλακισμένος. Για να το πετύχουν αυτό, όμως, θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε από τη σκηνή να εισχωρήσουν στην οθόνη του κινηματογράφου, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τη δική μας βοήθεια και φαντασία. Ψηφιακές προβολές, κινηματογραφικά εφέ και… να πώς η ταινία σας δημιουργείται σε πραγματικό χρόνο. Ετοιμαστείτε για μια μαγική, συμμετοχική, πολυμεσική παράσταση, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κινηματογράφο:






Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια & Δραματουργία: Άγγελος Φραντζής

Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Video Design & Animation: Ερατώ Τζαβάρα

Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Χορογραφία & Βοηθός Μοντάζ: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Ερμηνεύουν: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Βασίλης Τζαβάρας, Ερατώ Τζαβάρα

Βοηθός Animation: Tζωρτζίνα Κοσμάτου

Βοηθός Προβών: Ελισάβετ Πλιακοστάθη

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

2 – 4 Φεβρουαρίου 2018 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

2 Φεβρουαρίου | 19:00

3-4 Φεβρουαρίου| 17:00

Κατάλληλο για θεατές 8+

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…