Newsroom

Newsroom

Ο Ζήγρας έχει κρυφό λογαριασμό στο Λίβανο λέει ο Ζαγιάτ

Επιστολή του διεθνώς καταζητούμενου Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας έχει…

zigras

Επιστολή του διεθνώς καταζητούμενου Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας έχει κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα HSBC του Λιβάνου, έχει στα χέρια του ο ανακριτής που χειρίζεται τις υποθέσεις των εξοπλιστικών, Γαβριήλ Μαλλής.

Ο Ζαγιάτ, εκπρόσωπος της εταιρίας «DRUMILAN OFFSET PROGRAMME LTD», μέσω της οποίας έχουν διακινηθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το οπλικό σύστημα TOR, και βασικός εμπλεκόμενος στη διακίνηση των μιζών, απέστειλε την επιστολή του στις 6 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σε αυτήν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, δεν έχει σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και δεν γνωρίζει τον Νίκο Ζήγρα, τον οποίο πάντως «καρφώνει» για το λογαριασμό του στο Λίβανο.

Η επιστολή, την οποία αποκάλυψε και μετέφρασε το e-reportaz.gr αναφέρει τα εξής:

«Εντιμότατο κύριο Γαβριήλ Μαλλή

Εντιμότατε,

Σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που έφυγα μακριά από την οικογένεια μου και το σπίτι μου μετά από 26 χρόνια, εξαιτίας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, του αδικαιολόγητου εντάλματος σύλληψης μου.

Σας γράφω αυτή την επιστολή με τις καλύτερες προθέσεις και με βαθιά ειλικρίνεια.

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο Αθανάσιο Απόστολο Τσοχατζόπουλο. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν είχα σχέση μαζί του ή με το προσωπικό του, ή με το υπουργείο ή με τον ονομαζόμενο Ζήγρα. Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε έδωσα υποσχέσεις σ’ αυτόν ή στο στενό περιβάλλον του όπως επίσης δεν ωφελήθηκα από την θέση που κατείχε ή τις δραστηριότητες του. Αντιθέτως, έχασα χρήματα και συμφωνίες , ως αποτέλεσμα των εσωτερικών τους παιχνιδιών, τα οποία εγώ δεν γνώριζα και δεν είχα ποτέ συμμετάσχει σ’ αυτά.

Είμαι χριστιανός ελληνορθόδοξος και όχι Έλληνας υπήκοος. Είμαι 73 ετών, και έχω συμμετάσχει επαγγελματικά για πενήντα χρόνια, σε πολλές επιχειρήσεις, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Όλες τις επαγγελματικές μου επιχειρήσεις τις έχω κάνει με αξιοπρέπεια και έχουν γίνει εκατό τοις εκατό νόμιμα. Η συνείδηση μου είναι καθαρή, περήφανη και έχει τιμηθεί από όλες τις επιχειρήσεις μου. Έκτος αυτού έχω κάνει καλά πράγματα με την βοήθεια που παρείχα σε πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Δεύτερον, η σχέση μου με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν από ευγένεια προς τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας στην οποία ζούσα και ένιωθα υποχρεωμένος να τον αντιμετωπίσω με σεβασμό. Με τον ίδιο τρόπο σέβομαι την ελληνική εξουσία που σας έχει δοθεί για το καλό της χώρας. Κάθε επαγγελματική σχέση μου με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν αυστηρά ως δικηγόρος και σύμβουλος, η οποία περιορίστηκε στην Ελβετία, την Αγγλία και το Κουβέιτ και δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε σχέση με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν πάντα νόμιμη και εντός του πλαισίου ενός αμοιβαίου σεβασμού.

Στη ζωή μου έχω κάνει πολλά χρήματα, αλλά για ένα χρόνο τώρα, μένοντας μακριά από την οικογένεια μου, μου κόστισε πολλά χρήματα, και έχω χάσει πολύ περισσότερα εξαιτίας αυτού του κακόβουλου εντάλματος, το οποίο δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες και στην τηλεόραση πριν καν ερωτηθώ έστω και μια ερώτηση, και πριν καν μάθω περί τίνος επρόκειτο.

Τον τελευταίο χρόνο έχω υποστεί πολλές ζημιές σε συμβάσεις και σε επιχειρήσεις. Στον ευρωπαϊκό ελεύθερο, πολιτισμένο κόσμο κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει πως ένα ένταλμα σύλληψης μπορεί να δημοσιευθεί δημόσια στις εφημερίδες πριν καν να ερωτηθώ και να απαντήσω επίσημα σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Εγώ, όπως και εσείς και όλοι οι άλλοι, είμαι ένας άνθρωπος σε αυτή τη ζωή, και όπως ακριβώς κάθε άνθρωπος, είμαι κάτω από μία μόνο πραγματική δύναμη, και αυτή η εξουσία προέρχεται μόνο από τον Θεό.

Δεν είχα παραβεί κανένα ελληνικό δίκαιο για να μου αξίζει να μπω στη φυλακή για 18 μήνες και να ερωτηθώ το 2013 για τα γεγονότα του 1998 με βάση την μαρτυρία ενός μάρτυρα, ο οποίος ήταν υπό κράτηση, ένα μάρτυρα που δεν συνάντησα και δεν γνώρισα ποτέ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ένοιωθα υποχρεωμένος να συγκεντρώσω πληροφορίες για αυτούς που σχετίζονταν με αυτή την υπόθεση, και προς πληροφορία σας, ένα από τα πράγματα που έχω διαπιστώσει είναι ότι ο καταδικασθέντας μάρτυρας έχει ένα μεγάλο λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στο Λίβανο, οποίος λογαριασμός είναι αδήλωτος στις ελληνικές Αρχές.

Υπάρχουν πολλές αρχές που έχουν εξουσία πάνω στους ανθρώπους αλλά θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο Θεός έχει τη δύναμη πάνω από όλα, και η απόλυτη δικαιοσύνη για όλους μας είναι όταν πεθάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα κριθούμε σε πόσους ανθρώπους έχουμε κάνει κακό στη ζωή μας.

Εντιμότατε, πιστεύω ότι ένας χρόνος είναι αρκετός για αυτή την κακόβουλη δίωξη ενάντιο μου σ’ αυτή την ηλικία χωρίς κανένα δικαίωμα ή λόγο. Αυτό το ένταλμα πρέπει να ακυρωθεί, να αποδείξει στου αναγνώστες της ιστορίας μου σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαιοσύνης, ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όχι το αντίθετο. Λυπάμαι να πω, αλλά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν λειτουργούν ευνοϊκά στους καταχραστές της εξουσίας, ιδίως όταν η αλήθεια παρουσιάζεται σαφώς σε αυτά.

Στα πενήντα χρόνια μου στις διεθνείς επιχειρήσεις έχω αναπτύξει πολλές σχέσεις με τους αρχηγούς κυβερνήσεων και των υψηλών αρχών, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με το εμπόριο και με τους οργανισμούς χρηματοδότησης σε όλο τον κόσμο. Τον περασμένο χρόνο έχω κληθεί πολλές φορές από στενές μου διασυνδέσεις για σχόλια και δηλώσεις αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή έχω αρνηθεί.

Για ένα χρόνο έχω κρατήσει τη σιωπή μου για να μη δημοσιευτεί η ιστορία μου, γιατί νόμιζα ότι η πολιτική στην Ελλάδα χρειαζόταν τα όσα συνέβαιναν, και έλπιζα ότι με τις σωστές διαδικασίες σας, θα ανακαλύπτατε την αλήθεια για μένα και ότι τα λάθη που έχουν συμβεί θα μπορούσαν να διορθωθούν, γιατί εγώ δεν είμαι Έλληνας, ούτε Κύπριος, ούτε πολιτικός και δεν έχω λάβει μέρος σε τίποτα από όλα αυτά. Ούτε είχα κανένα όφελος σε συμφωνία στην οποία δεν ήμουν μέλος ή πράκτορας. Ούτε είχα εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα για αυτή τη συμφωνία. Συγκεκριμένα, δεν επωφελήθηκα με κανένα απολύτως τρόπο εις βάρος του Ελληνικού κράτους.

Τέλος, θα ήθελα να πάρω αυτή την ευκαιρία και να ξεκαθαρίσω το όνομα μου προς σε εσάς από τις πρόσφατες δημόσιες κατηγορίες ορισμένων και να δηλώσω ότι δεν έχω κρυφτεί ποτέ από την Ελλάδα. Όταν ο κύριος Τσοχατζόπουλος συνελήφθην, δεν έτρεξα να εξαφανιστώ, αντιθέτως, παρακολουθούσα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες, και ανέμενα μια επίσκεψη στην Κύπρο για να δώσω την τίμια αλήθεια ως προς τι ήταν η συμμετοχή μου, οι δραστηριότητες μου και να σας βοηθήσω με κάθε τρόπο στην ερευνά σας.

Ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ήμουν στο Λονδίνο όταν η εφημερίδα με ενημέρωσε για το ένταλμα αυτό, και ελπίζω να μπορέσετε να εκτιμήσετε γιατί δεν επέλεξα να καθίσω στη φυλακή σας με εσφαλμένες υποθέσεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν λάθος να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μου, αντί να μου ζητηθεί να συνεργαστώ εθελοντικά με τις πληροφορίες που έχω για σας. Ήταν επίσης μεγάλο λάθος να δημοσιευτεί το ένταλμα μου στην εφημερίδα και την τηλεόραση βασιζόμενο σε παραδοχές και λάθη, χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια.

Έχω πολλά ακόμη να πω, αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο από τον χρόνο σας.

Είμαι ευτυχής που το όνομα σας είναι Γαβριήλ, ως ο Άγγελος που έφερε τα καλά νέα στην Παναγία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με εκτίμηση

Fouad Zayat”

Πώς ο Ζαγιάτ εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών

Ο Ζαγιάτ είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «DRUMILAN OFFSET PROGRAMME LTD», η οποία διαχειρίστηκε τα αντισταθμιστικά οφέλη από την αγορά των πυραύλων TOR-M1.

Φέρεται, βάσει του κατηγορητηρίου να έδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο 32 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και 1,7 εκατ. δολάρια, τα οποία διακινήθηκαν μέσα από διάφορες εταιρίες και αφού πέρασαν από τις Παρθένες Νήσους κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην υπουργού, με ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Οι επιταγές που εκδίδονταν από κοινό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία ο Zαγιάτ με την σύζυγο του, είχαν ως αποδέκτη τις λιβεριανές εταιρείες Blue bell S.A και P&A Investments S.A, τις οποίες διαχειριζόταν ο Νικος Ζήγρας, αλλά πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό μέρος του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο Zαγιάτ «κατηγορείται ότι στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 30/6/1998 και 7/6/2001, με περισσότερες από μία πράξεις τέλεσε περισσότερα από ένα εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται στον νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές».

Τα αδικήματα, αφορούν ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…