Ο "τζιχαντιστής" Μπατ εργαζόταν στο μετρό του Λονδίνου – Γνωστός για τις εξτρεμιστικές του απόψεις

Μία ακόμα φωτογραφία του Κουρούμ Μπατ, του τζιχαντιστή που επιτέθηκε στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

593670e51dc524c2048b45f0

Ο 27χρονο Κουράμ Σαζάντ Μπατ, πατέρας δύο παιδιών που την ώρα της επίθεσης φορούσε την φανέλα της Άρσεναλ, εργαζόταν στον σταθμό Γουέστμίνστερ του υπόγειου σιδηρόδρομου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, τελικά απολύθηκε από την εταιρία London Underground, που διαχειρίζεται τις σήραγγες αυτές, όχι όμως γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνος, αλλά γιατί δεν ήταν καλός στην δουλειά του.


Η εφημερίδα Daily Mail μεταδίδει ακόμα πως εργάστηκε και στον σταθμό Canada Water στα Ντόκλαντς. Δημοσιεύει μάλιστα και μια φωτογραφία του από εκεί, τραβηγμένη τον Μάιο του 2016, όπου ο Μπατ ποζάρει με ένα πορτοκαλί γιλέκο και μπλε στολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ριζοσπαστικοποίηση του Μπατ είχε προκαλέσει ανησυχία στο περιβάλλον του, καθώς είχε διασυνδεθεί με την απαγορευμένη ισλαμιστική οργάνωση Αλ Μουχατζιρούν. Ήταν γνωστός στις αρχές για τις εξτρεμιστικές του απόψεις τόσο στις βρετανικές αρχές όσο και μουσουλμανική κοινότητα

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες των Times, ο ίδιος άντρας είχε εργαστεί για κάποιον από εκείνους που κατηγορήθηκαν επισήμως για την εκπαίδευση του επικεφαλής των βομβιστών της 7ης Ιουλίου 2005 στο μετρό του Λονδίνου, και ο οποίος ήταν αντικείμενο έρευνας τόσο της αστυνομίας όσο και της μυστικής υπηρεσίας MI5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπατ έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παιδί – πρόσφυγας από το Πακιστάν. Ο πατέρας του, που εργάστηκε σε μανάβικο στο ανατολικό Λονδίνο, πέθανε το 2003, ενώ ο Μπατ ήταν ακόμη έφηβος.  


Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…