Newsroom

Newsroom

O Τσίπρας συναντά τον Ρεν

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλι Ρεν στο Στρασβούργο. Ο πρόεδρος…

tsipras 8

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Όλι Ρεν στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταφέρει στον Φιλανδό επίτροπο τις θέσεις του κόμματος ότι το μνημόνιο έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και να επαναλάβει τη θέση που εξέφρασε περί έλλειψης δημοκρατικής νομιμότητας της Τρόικας.

Η συνάντηση των δυο αντρών αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του Όλι Ρεν για τον “φόβο που προκάλεσε στην ΕΕ το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες ελληνικές εκλογές”.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Στρασβούργο απο την Τετάρτη όταν και συναντήθηκε με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ). Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «θεσμό χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση» την τρόικα και παρέδωσε στα μέλη της επιτροπής έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, όπως τόνισε, καταγράφεται η έκταση και το βάθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να επεκταθεί η διάρκεια, να διευρυνθεί η εντολή της επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των ενεργειών της τρόικας και «να κληθούν σε ακρόαση όλοι εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καταστροφική εφαρμογή των μνημονίων». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα διεξάγει έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι οδήγησαν, μέσω των καταστροφικών μνημονίων, σε ανθρωπιστική κρίση την Ελλάδα.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ