Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ "ηρέμησε" τις αγορές με την ομιλία του

Αν και οι αγορές δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα το πρώτο σοκ από την εκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως η πρώτη ομιλία του ρεπουμπλικανού προέδρου τις «ηρέμησε» κάπως.

582314eb1dc52435018b46aa

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε ενωτικό και συμφιλιωτικό τόνο υπογραμμίζοντας πως έχει και οικονομικό σχέδιο με το οποίο θα διπλασιαστούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες περίπου 2% παρά την πτώση 4% που κατέγραφαν νωρίτερα τα προθεσμιακά συμβόλαια των κύριων ευρωπαϊκών δεικτών.

Αυτή τη στιγμή, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,55% στις 10.425 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται με απώλειες 0,8% στις 4.442 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχει περάσει οριακά σε θετικό έδαφος στις 6.842 μονάδες. Ο βρετανικός δείκτης συγκρατεί τις απώλειες χάρη στην άνοδο των μετοχών χρυσού και τις φαρμακευτικές μετοχές.

Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης, όπου ο FTSE MIB και ο IBEX 35 υποχωρούν κατά 1,2% και 1,6% αντίστοιχα, με «οδηγό» τις τράπεζες.

Με απώλειες περίπου 2% κινούνται και τα futures του S&P 500 παρά το γεγονός ότι νωρίτερα έφθασαν ως το -5% ενεργοποιώντας τους έκτακτους περιορισμούς που προβλέπονται στην αγορά.

Μεγάλες πιέσεις δέχθηκαν νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, τα οποία και ήταν τα πρώτα που αντέδρασαν στη διαφαινόμενη επικράτηση Τραμπ, αλλά και το πέσο του Μεξικού που υποχωρούσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (-10%) σε σχέση με το δολάριο. Ο ΝΙΚΚΕΙ στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 5,36%.

Την ίδια ώρα πτωτικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές, με αυτές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent να μειώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 45 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώνονταν κατά 2,8% στα 43,70 δολάρια το βαρέλι.

Μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής βραδιάς ο χρυσός, που ήδη έχει αναρριχηθεί κατά 3 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες και σε τιμές άνω των 1305 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…