Newsroom

Newsroom

Ο Στουρνάρας δεν αντέχει τον πειρασμό να εμφανίζεται ως… αυριανός πρωθυπουργός (οικουμενικής κυβέρνησης)

Το… πάθος δεν φεύγει εύκολα. Και ο Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαιώνει σε πλείστες περιπτώσεις ότι, το πάθος του ιδίου αλλά και όσων τον βλέπουν ως “μια κάποια λύση για το μέλλον της χώρας”, να μετακινηθεί στην ενεργό πολιτική, παραμένει αθεράπευτα ζωηρό.

5a12af7e1dc5243a158b464c

Η παρέμβασή του προς τους εργαζομένους της Τράπεζας της Ελλάδας, στη διάρκεια της τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, είχε αυτονόητα πολιτικά χαρακτηριστικά. Και ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας γνώριζε ότι θα είχε. Ότι θα προκαλούσε συζητήσεις, σχόλια και αντιδράσεις.

Σε αντίθεση λοιπόν με το πώς θα προστάτευε τον εαυτό του ένας τεχνοκράτης, ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει στη σκιά, στο παρασκήνιο, σιωπηλός και προστατευμένος.

Βλέπει τα δεδομένα που διαμορφώνονται, διαβάζει τις δημοσκοπήσεις, και… υποψιάζεται ότι, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα αναζητηθεί για την πρωθυπουργία ένα “τρίτο πρόσωπο”, ως επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι, για τον συγκεκριμένο ρόλο βλέπει τον εαυτό του. Και σίγουρα έτσι τον βλέπουν όσοι τον πιστεύουν, τον στηρίζουν και τον… προωθούν.Για τις λεπτομέρειες, υπομονή μέχρι το προσεχές μέλλον.

Πηγή: ysterografa.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr