Ο Σόιμπλε φρενάρει Σαμαρά, επαινεί Στουρνάρα

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την «ενθουσιώδη» συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη «Bild» κι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε…

soible 0 1

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την «ενθουσιώδη» συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη «Bild» κι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να διαψεύσει τους πανηγυρισμούς του έλληνα πρωθυπουργού. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, έκανε λόγο για καθυστερήσεις στο ρυθμό υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, εκτιμώντας ότι για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα χρειαστεί περιορισμένη χρηματοδότηση και πως η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει αυτά που θεωρεί αναγκαία η τρόικα.

Ο κ. Σόιμπλε, εξάλλου, υποστήριξε πως δε βλέπει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, συμφωνώντας με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήρισε καλό υπουργό Οικονομικών. Ο γερμανός υπουργός, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης ή ελάφρυνσης των επιτοκίων δανεισμού: «Κατά την έγκριση του δεύτερου χρηματοδοτικού προγράμματος συμφωνήσαμε ότι στο τέλος της διάρκειάς του, τέλος του 2014, εάν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό, που υποθέτω ότι υπάρχει, είμαστε διατεθειμένοι να το καλύψουμε με τη λήψη κι άλλων μέτρων, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα μέχρι τότε θα εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα- και υπάρχουν μερικά ακόμη να κάνει στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο κ. Σόιμπλε.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…