Newsroom

Newsroom

Ο Σημίτης ζητάει και τα ρέστα τώρα… από την κυβέρνηση

Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο, που ο ίδιος έστησε επί ημερών του.

59c770be1dc5243c568b4567

Κοίτα ποιος μιλάει!  Ο πρώην Πρωθυπουργός, θέλοντας να ξαναβγεί στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής και να διεκδικήσει τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, σε άρθρο του στην Καθημερινή, προσπαθεί να αποδόμηση την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αλλά, κυρίως, προσπαθεί να αναδεικνύει το διττό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει παραμύθι, τη θέση της κυβέρνησης ότι το 2018 η Ελλάδα θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα την πολιτική της.

Ο ίδιος μάλλον παρέλειψε να αναφερθεί στις ημέρες και τα έργα του επί πρωθυπουργίας του, καθώς ήταν ο άνθρωπος που επί σειρά ετών διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό του κράτους και αντ’ αυτού διόρισε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων με κομματικές ταυτότητες του ΠΑΣΟΚ και χωρίς κανένα προσόν.

Παράλληλα μοίρασε εκατοντάδες δημόσια έργα που έμειναν μόνο στις μελέτες, αν και τα λεφτά φαγώθηκαν… από εθνικούς εργολάβους, ενώ κατά τη διάρκεια της 8ετίας του ξέσπασαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην χώρα, Χρηματιστήριο και εξοπλιστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά στο άρθρο του:

«Η κοινωνική συνείδηση ενδυναμώνεται όσο οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι διαμορφωμένοι τρόποι κοινής συνεννόησης και δράσης εφαρμόζονται, βελτιώνονται, τους εξασφαλίζουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αντίθετα περιορίζεται όταν επικρατούν έντονη αντιπαλότητα, αυθαιρεσία και μονομέρεια στην άσκηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όταν ο πολίτης διαπιστώνει ότι οι κανόνες συνύπαρξης παραβιάζονται συστηματικά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης.

Τέλος ο πρώην Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «τα πολιτικά κόμματα απέφυγαν να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους στην έναρξη και στη διαχείριση της κρίσης» και σημειώνει ότι από την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιήθηκαν μύθοι αλλά και χονδροειδή ψέματα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…