Newsroom

Newsroom

Ο Σάλλας κάνει τώρα μαθήματα χρηστής διοίκησης και μιλάει για το σύστημα που λειτουργεί πια υπέρ του καταναλωτή

Στην Ελλάδα που ξεχνάει εύκολα, ο καθένας μπορεί να κάνει μαθήματα χρηστής διοίκησης και να μιλάει για τα θετικά βήματα…

Στην Ελλάδα που ξεχνάει εύκολα, ο καθένας μπορεί να κάνει μαθήματα χρηστής διοίκησης και να μιλάει για τα θετικά βήματα της ελληνικής Οικονομίας. Ακόμη κι αν αυτός είναι ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, ο Μιχάλης Σάλλας. Η τράπεζα της οποίας ηγείται ο κ. Σάλλας κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής κάθε άλλη τράπεζα, διεκδικώντας σήμερα τα χρήματα των δανειοληπτών, αρνούμενη όμως να τους αποζημιώσει για τυχόν ζημιές που υπέστησαν από «κουρέματα». Πήρε μάλιστα τα υποκαταστήματα της Λαϊκής στην Ελλάδα, με λιγότερα χρήματα απ’ όσα χρωστούσαν σε αυτήν εταιρίες μελών της ίδιας του της οικογένειας. Κάπως έτσι η Πειραιώς κατέστη μια «υγιής» τράπεζα, για να μπορεί σήμερα ο κ. Σάλλας να μιλάει εκ του ασφαλούς για την ανάγκη ενθάρρυνσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ακόμη ακόμη και για το σύστημα που λειτουργεί πια υπέρ του καταναλωτή (sic!).

Μιλώντας στο euro2day.gr, ο Μιχάλης Σάλλας αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων ότι «σήμερα που οι συνθήκες ρευστότητας δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα, οι τράπεζες ενθαρρύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, με την προϋπόθεση ότι λειτουργούν με ανταγωνιστικά κριτήρια, ότι προάγουν την παραγωγικότητα και ότι έχουν αξιόπιστα επιχειρηματικά σχέδια». Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς είχε πει με περισσότερο κυνισμό ότι οι τράπεζες ασφαλώς και δίνουν χρήματα στην οικονομία, αλλά δεν μπορούν να αυξάνουν τη χρηματοδότηση σε εταιρίες των οποίων ο τζίρος συστηματικά μειώνεται και δεν έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων τους. Ο κ. Σάλλας, που προφανώς έκανε και κάνει αυτοκριτική αφού ο ίδιος επανειλημμένως έχει αναμείξει το τραπεζικό με το οικογενειακό του συμφέρον, καλεί επίσης την Πολιτεία (που τόσο τον έχει βοηθήσει) «να συνδράμει μέσω ενός σταθερού περιβάλλοντος, αλλά και μέσω της θεσμικής διευκόλυνσης του επιχειρηματικού κόσμου».

Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς λέει: «από τη στιγμή που υπάρχει ανάπτυξη, αυτή φρενάρει αυτόματα την επέκταση δανείων σε προβληματικής κατηγορίας υποχρεώσεις. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επισφαλειών από ‘’κόκκινα’’ δάνεια είναι ήδη ορατή και συνδέεται με την πρόβλεψη για ανάπτυξη με ρυθμό άνω του 2% το 2015». Ο κ. Σάλλας αναφέρει, ακόμη, ότι είναι «υπέρ του καταναλωτή η μεγαλύτερη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε μετά τη σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων και προβλέπει ότι η τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων που ήδη ξεκίνησε, θα συνεχισθεί σταδιακά και στη διάρκεια του 2015, σε καταθέσεις (προθεσμιακές) και σε χορηγήσεις».

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης