Ο Ρέγκλινγκ "βλέπει" έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017

Η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν αλλάζει, δηλώνει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ επιχειρώντας να μετριάσει τις προσδοκίες για τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.

57ca751a1dc524cb3b8b45de

«Δεν βλέπω καμία διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία» λέει σε συνέντευξή του στα Νέα, για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και είναι φανερό ότι θεωρεί πως εκφράζει το σύνολο του Eurogroup. Όσο για το χρέος, παραπέμπει στο τέλος του προγράμματος το 2018 για τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα.

Ως διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που έχει στα χέρια του το μισό ελληνικό χρέος, ο Ρέγκλινγκ παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Έτσι, γνωρίζει για τις αμφισβητήσεις από κάποιους υπουργούς του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και τις χαρακτηρίζει ενοχλητικές, αν και σπεύδει να σχολιάσει με νόημα ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν κάνει ανάλογα σχόλια. Επίσης, εκφράζει απόλυτη συμφωνία με τη θέση της Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Περιγράφοντας τον δρόμο της Ελλάδας από τώρα και στο εξής, ο Ρέγκλινγκ «βλέπει» έξοδο στις αγορές το 2017 και τέλος του προγράμματος και της χρηματοδότησης από τον ESM στα μέσα του 2018. Υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος, επισημαίνει, δεν θα χρειαστεί νέο.

Τι λέει για το ΔΝΤ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναγνωρίζει ότι το ΔΝΤ θα προτιμούσε να ληφθούν αποφάσεις νωρίτερα για το χρέος, αλλά λέει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος και ότι μπορούμε να το κάνουμε αργότερα γιατί τότε θα μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι για τις πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει το ΔΝΤ πολύτιμο εταίρο στο πρόγραμμα προσαρμογής, λέγοντας ότι το Eurogroup επιθυμεί τη συμμετοχή του ταμείου. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…