Ο Ραχόι ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στην Καταλονία

Σε μετωπική σύγκρουση, οδηγούνται οι σχέσεις τις Καταλονίας και της Μαδρίτης, μετά την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού ότι θα διαλύσει το καταλανικό κοινοβούλιο και θα προκηρύξει εκλογές στην ισπανική επαρχία εντός έξι μηνών.

59eb377d1dc524fa118b4567 1

Η ισπανική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για να αποφασίσει τα μέτρα που θα υιοθετήσει με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της περιοχής της Καταλονίας και την άρση της αυτονομίας της, με τη Βαρκελώνη να απειλεί να αποσχιστεί.

Όπως ανέμενε και η «El Pais», η κυβέρνηση έπαυσε το σύνολο της καταλανικής κυβέρνησης και προκήρυξε εκλογές εντός 6 μηνών στην Καταλονία.

Με κατηγορίες προς τη καταλανική κυβέρνηση ξεκίνησε την ομιλία του ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Μαδρίτη, είπε:

«Δοκιμάσαμε όλα τα μέσα για να μην φθάσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα αντιλαμβάνεστε πως είναι δύσκολο για μία χώρα, για μία κυβέρνηση της ΕΕ, όταν κάποιος ποδοπατά το κράτος δικαίου, διοργανώνοντας ένα δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία παρά την απαγόρευσή του από τη δικαιοσύνη.

«Το πιο αντιδημοκρατικό κομμάτι των τελευταίων εβδομάδων, ήταν αυτό που συνέβη στην καταλανική Βουλή, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου» σημείωσε.

Ο Ραχόι εξήγησε πως οι ηγέτες της Καταλονίας επιχείρησαν να «επιβάλουν» τη θέλησή τους στην κεντρική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στο αίτημα του Πουτζντεμόν για διάλογο, είπε πως ο διάλογος είναι μια υπέροχη λέξη ωστόσο όπως τόνισε «διάλογος δεν σημαίνει ότι οι άλλοι θα δεχτούν τις απαιτήσεις σου», ενώ πρόσθεσε πως μια συζήτηση εκτός του πλαισίου της νομιμότητας είναι βαθιά αντιδημοκρατική.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…