Newsroom

Newsroom

Ο πρώτος ισχυρός "πονοκέφαλος" για τον Μακρόν είναι γεγονός μόλις έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Εντουάρ Φιλίπ προετοιμάζονται πυρετωδώς για ανασχηματισμό αλλά, περιέργως, παρά την μεγάλη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, το κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση.

5910dac51dc5245c6d8b46a4

Η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Σιλβί Γκουλάρ υπέβαλε την Τρίτη τηn παραίτησή της, με ανακοίνωση. Προερχόμενη από το κεντρώο κόμμα Modem, το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση, αλλά αποτελεί στόχο δικαστικής έρευνας για αργομισθίες συνεργατών στο ευρωκοινοβούλιο, η Σιλβί Γκουλάρ δήλωσε:

«Στην υπόθεση ότι θα γίνει δικαστική έρευνα με στόχο την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών για το καθεστώς εργασίας των συνεργατών μου στο ευρωκοινοβούλιο, επιθυμώ να είμαι ελεύθερη για να αποδείξω την αθωότητά μου», γράφει σε ανακοίνωση.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται και ο πρόεδρος του κόμματος Modem, Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μακρόν. Παρά τις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί, ο Μπαϊρού παραμένει στην κυβέρνηση. Εκτός από τον Μπαϊρού και την Σιλβί Γκουλάρ και η υπουργός Μαριέλ Σαρνέζ υπόκειται σε έρευνα για αργομισθίες συνεργατών της.

 Από την κυβέρνηση θα αποσυρθεί και το δεξί χέρι του Μακρόν, Ρισάρ Φεράν, για τον οποίο εκκρεμεί δικαστική έρευνα για την διαχείριση κονδυλίων στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν πριν μπει στην πολιτική. Ο Ρισάρ Φεράν, παρά το σκάνδαλο που μαινόταν, εξελέγη βουλευτής την προηγούμενη Κυριακή και θα αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός». «Ο κ. Φεράν θα μπορούσε να μείνει υπουργός αλλά από συζήτηση με τον πρόεδρο κρίθηκε σκόπιμο να αναλάβει μια θέση μεγάλης ευθύνης στο κοινοβούλιο» δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018