Newsroom

Newsroom

Ο Πούτιν στην Ελλάδα στα τέλη Μαΐου

Στην Ελλάδα έρχεται περί τα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τα όσα είπαν κυβερνητικές πηγές στο koutipandoras.gr δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

5707b0cd1dc524311f8b4bb3

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα Kommersant στις 6 Απριλίου, εξήρε το πολύ υψηλό επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων, το οποίο πέραν των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ των λαών των δύο χωρών, επιβεβαιώνεται και με τις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη χρονιά στην Ρωσία, αλλά και με την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, περί τα τέλη Μαΐου, την οποία η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική».

Επισήμανε στη συνέχεια ότι «οι κυρώσεις δεν ήταν προς το συμφέρον καμίας από τις δύο χώρες. Ωστόσο ήμαστε μέλος της ΕΕ απ’ όπου απορρέουν σχετικές δεσμεύσεις».

«Έχουμε ανοίξει, όμως, έναν διάλογο, ο οποίος νομίζω ότι θα επιταθεί, προκειμένου να ξεπεράσουμε προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από τις κυρώσεις και τα αντίμετρα, ή να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος και εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Έχουν προκύψει προβλήματα στην ελληνική οικονομία και κυρίως στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων». Προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη, εκτιμώντας παράλληλα, ότι φέτος ο αριθμός Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα θα είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Ρωσίας, είπε ότι τα αντίμετρα και το εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα έπληξαν τις εξαγωγές κατά το ένα τρίτο του συνόλου των εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία το 2013, ενώ υπήρξαν επιπτώσεις και στον τουρισμό, ιδίως το 2015 και σε σχέση με τα αναμενόμενα από ελληνικής πλευράς.

«Περιμένουμε, ωστόσο και τη σύγκλιση της Μεικτής Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας τον Απρίλιο και διενεργούμε συνεργίες στο επίπεδο φορέων και επιμελητηρίων και ενώσεων, αλλά και μεμονωμένων επιχειρήσεων», προσέθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα πράξει τα πάντα για να εξασφαλίσει την έγκαιρη έκδοση βίζας για Ρώσους τουρίστες, ενώ επιπλέον, το υπουργείο Τουρισμού θα συζητήσει με ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να προσφέρουν μειωμένες τιμές στους Ρώσους πολίτες.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…