Ο πληροφοριοδότης, το δεξαμενόπλοιο και η αποθήκη στο Κορωπί: Όλο το παρασκήνιο για το νέο φορτίο-γίγας ηρωίνης

Το ίδιο άτομο το οποίο είχε δώσει τις πληροφορίες για τον εντοπισμό του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης της Φιλοθέης βρίσκεται πίσω…

noor 1

Το ίδιο άτομο το οποίο είχε δώσει τις πληροφορίες για τον εντοπισμό του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης της Φιλοθέης βρίσκεται πίσω κι από το φορτίο του σχεδόν ενός τόνου το οποίο εντοπίστηκε στο Κορωπί. Ο συγκεκριμένος πληροφοριοδότης ήταν εκείνος που ενημέρωσε για το πλοίο με το οποίο έφτασαν στην Ελλάδα οι περίπου δύο τόνοι ηρωίνης, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 60.000.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, οι άνδρες του Λιμενικού κατάσχεσαν συνολικά 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ μπλόκαραν στην Ελευσίνα το πλοίο που μετέφερε τα ναρκωτικά. Η νέα τεράστια ποσότητα ηρωίνης εντοπίστηκε ύστερα από έφοδο σε αποθήκη στη θέση Λαμπρικά στο Κορωπί, επι της λεωφόρου Λάμπτρων, στην οποία στο παρελθόν λειτουργούσαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος.

Από την περασμένη Πέμπτη το λιμενικό μαζί με άνδρες του ΣΔΟΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών ερευνούσαν μία σειρά αποθηκών που βρίσκονται σε έκταση 14 στρεμμάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μία από αυτές τις αποθήκες είχε ενοικιαστεί πρόσφατα από τον 40χρονο εφοπλιστή με την πρόφαση πως θα μετέφερε εκεί μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ταυτοχρόνως, οι άνδρες του Λιμενικού μπλόκαραν το «NOOR-1», το δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόνγκο που βρισκόταν εδώ και καιρό στην Ελευσίνα και μετέφερε τα ναρκωτικά. Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσά τους δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας κι ένας άνδρας. Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι, ενώ οι δέκα από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Τα ναρκωτικά φέρεται να είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο κι από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται κι οδηγός φορτηγού, το όχημα του οποίου είχε εντοπιστεί σε αποθήκη στο Σχιστό και πιθανόν με αυτό να είχε μεταφερθεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η ηρωίνη εκτιμάται πως είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη πέλετ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη.

Το τάνκερ είναι κατασκευής του 1963 και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιά εταιρεία ανήκει και από πού είχε ξεκινήσει, πριν φθάσει στην Ελευσίνα. Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά κι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Δευτέρα στην Εισαγγελία Πειραιά.

Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη ποσότητα ηρωίνης, ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων, είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί. Για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε τούρκοι υπήκοοι κι ένας Αλβανός, καθώς και δύο Έλληνες, ο ένας εξ αυτών είναι 40χρονος εφοπλιστής.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης