Ο Πασχάλης στο koutipandoras.gr, η Κατερίνα Γώγου στο BalkanCanKino & μία απρόβλεπτη συνάντηση με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά

Ο Bosko σχολιάζει τα καλώς και κακώς κείμενα του πολιτιστικού μας βίου. 

bosko 1

Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο θρυλικός Πασχάλης των Olympians, άνοιξε το βιβλίο της ζωής του αποκλειστικά για το koutipandoras.gr – τη συνέντευξη του θα μπορείτε να τη διαβάσετε την ερχόμενη Δευτέρα. Είπαμε πολλά με τον Πασχάλη σε μία συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν δυόμισι ώρες: Για τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα συγκροτήματα στις αρχές του ’60, τη Beatle – mania, τη δημιουργία των Olympians, την κάθοδο του στην Αθήνα και τη συμμετοχή του σε λαϊκά σχήματα, αλλά και τη μεγάλη φιλία του με τον Νίκο Παπάζογλου, το πώς διασκεύασε στα ελληνικά τη μπαλάντα του Ennio Morricone και της Joan Baez για τους αναρχικούς Sacco και Vanzetti, τη γνωριμία και τα παιξίματα με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, την άποψη του για τον Διονύση Σαββόπουλο κ.α.

Λίγο πριν μπούμε με τον Πασχάλη στο ”Black Duck” της πλατείας Καρύτση, απ’ έξω πέρασε η Μαργαρίτα Ζορμπαλά μαζί με τη Λία Χατζηδημητρίου της MINOS. Ο Πασχάλης ανήκει στην ίδια εταιρεία, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν κλπ. Παρεμπιπτόντως, η Ζορμπαλά σήμερα και αύριο δίνει δύο μοναδικές παραστάσεις στον παρακείμενο ”Παρνασσό” που χρήζουν προσοχής, εφόσον διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και δεν εμφανίζεται τακτικά στην Ελλάδα. Για μένα παραμένει μια λαμπετική φιγούρα στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού από τότε που μας τη σύστησε ο Μίκης Θεοδωράκης, κοριτσάκι, στις ”Μπαλάντες” του Μανώλη Αναγνωστάκη. Ένα άλλο αγαπημένο άλμπουμ της Ζορμπαλά ήταν και το ”Μεθυσμένο κορίτσι” με τραγούδια των Χατζιδάκι – Θεοδωράκη, ενορχηστρωμένα από τον Τάσο Καρακατσάνη. Στον ”Παρνασσό”, μαθαίνω, θα ανοίξει τα φωτογραφικά της άλμπουμ, τη δισκοθήκη και τα βιβλία της μαζί με το κουτάκι των αναμνήσεων της, συνδυάζοντας τη μουσική με τη θεατρική πράξη. 

Το ντοκιμαντέρ ”Κατερίνα Γώγου – Για την αποκατάσταση του μαύρου” μου το ζητάει πολύς κόσμος, εφόσον πέντε χρόνια μετά την πρώτη έξοδο στις αίθουσες, δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάτι τέτοιο ακόμη δεν είναι εφικτό, λόγω των συνθηκών παραγωγής της ταινίας – όλοι οι άνθρωποι, από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου, δούλεψαν αφιλοκερδώς και στους τίτλους τέλους υπάρχουν τα ονόματα τους ως συμπαραγωγοί. Έτσι, κάθε προβολή που γίνεται ανά διαστήματα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις συγκεντρώνει ένα πολυάριθμο κοινό κυρίως νεολαίων που ενδιαφέρονται για την ποίηση και την προσωπικότητα της Κατερίνας Γώγου. Αύριο, Σάββατο 20/10, στις 9 το βράδυ, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ”Balkan Can Kino” (Κεραμεικού 28, Κεραμεικός) με ελεύθερη – εννοείται – είσοδο. Επειδή η προσέλευση προβλέπεται μεγάλη, καλό θα είναι να βρίσκεστε εκεί καμιά ώρα νωρίτερα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…