Newsroom

Newsroom

Ο θρυλικός "Μπακαλόγατος" επιστρέφει… έγχρωμος και προκαλεί αντιδράσεις

Ο μοναδικός «Μπακαλόγατος» του παντοπώλη κυρ Παντελή έρχεται τώρα σε πρώτη έγχρωμη τηλεοπτική μετάδοση, στον ΑΝΤ1, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.

58ca6dd81dc524bf368b4789

Η ταινία έρχεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά επιχρωματισμένη, κάτι που προηγήθηκε και με την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965), η οποία επανακυκλοφόρησε έγχρωμη το 2016, προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η έγχρωμη εκδοχή μιας κλασικής ασπρόμαυρης ταινίας, προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Υπόθεση

Ο Ζήκος είναι ένας επαρχιώτης, που δουλεύει μπακαλόγατος στου κυρ – Παντελή, έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον του αλλά οι τρόποι, που χρησιμοποιεί για να τα πραγματοποιήσει αποκαλύπτουν το μέγεθος της αφέλειας του. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα και ζητάει από την προξενήτρα κυρά – Δέσποινα να πείσει τον πατέρα της να του δώσει το χέρι της. Η Λίτσα όμως είναι ερωτευμένη με τον νεαρό ηλεκτρολόγο, Αργύρη. Ο Κίτσος, φίλος του Αργύρη, είναι ερωτευμένος με τη Φιφίκα. Ο Ζήκος κοροϊδεύει για την επιλογή του τον Παντελή αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Στα γενέθλια της Λίτσας θα αποκαλυφθεί το «συνοικέσιο του αίσχους» και η ζωή όλων θα έρθει τα πάνω – κάτω, προς μεγάλη θλίψη του κυρ – Μανώλη. Όμως μετά την απόπειρα των δύο νέων να κλεφτούν, θα δώσει την ευχή του για τον γάμο τους. Το ίδιο θα κάνει και ο Σωτήρης, πατέρας της Φιφίκας, δίνοντας την κόρη του στον Κίτσο, αφήνοντας τον Ζήκο και τον κυρ – Παντελή… μπουκάλες.  

Συντελεστές

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1963, διάρκεια 81’

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης (Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου), μουσική: Γιώργος Μουζάκης, διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Φιλίππου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος, Μαρίκα Νέζερ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παπά.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…