O ΟΟΣΑ προβλέπει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

Η κρίση της παγκόσμιας οικονομίας που ξέσπασε το 2008 είναι ακόμη υπαρκτή και δεν έχει ξεπεραστεί. Παρά τις όποιες αισιόδοξες…

Η κρίση της παγκόσμιας οικονομίας που ξέσπασε το 2008 είναι ακόμη υπαρκτή και δεν έχει ξεπεραστεί. Παρά τις όποιες αισιόδοξες φωνές ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), βλέπει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2013, η ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες  θα είναι χαμηλότερη, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, οι ΗΠΑ θα σημειώσουν ρυθμό ανάπτυξης 1,7% το α’ τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιαπωνίας θα διαμορφωθεί στο 4,8%, της Γερμανίας στο 3,7% και της Γαλλίας στο 0,7%. Ισχυρότερη η ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία, αφού θα διαμορφωθεί στο 3,3% του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι θα υπάρξει επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, με την ανάπτυξη να χαρακτηρίζεται μέτρια. Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει αρνητικά και την παγκόσμια οικονομία.