Ο «ομόσταβλος» του Μητσοτάκη ευχαριστεί την Χρυσή Αυγή

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, που παράλληλα είναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ευχαρίστησε με επιστολή του τη Χρυσή Αυγή για τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνησή του.

όρμπαν1

Στις 12 Σεπτέμβρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία, συμφώνησε ότι υπάρχει, πράγματι, κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών αξιών της Ένωσης από την Ουγγαρία καλώντας τα κράτη μέλη της ΕΕ να κινήσουν τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ για την αντιμετώπιση απειλής κατά των ιδρυτικών αξιών της ΕΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στη δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ψηφοφορία αυτή ήρθε να αποτυπώσει τις έντονες ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των προσφύγων, τη διαφθορά, τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

Δύο μέρες μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, θέλησε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν και υπέγραψε επιστολές με τις οποίες συγχαίρει τη στάση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά περί ακροδεξιών συμμαχιών. 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου συνεχίζει να είναι ο Όρμπαν, καλείται να τοποθετηθεί απέναντι στα όσα διακηρύσσει και πρεσβεύει η ουγγρική κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία που «συγκατοικεί» με το κόμμα του Όρμπαν στο ΕΛΚ. 

Την ευχαριστήρια επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter, σχολιάζοντας:

«Ευχαριστήρια επιστολή Όρμπαν προς τη Χρυσή Αυγή, για τη στήριξη στην ουγγρική κυβέρνηση. Η ΧΑ, αποκλεισμένη ακόμη και από την ακροδεξιά ομάδα της Λεπέν, και ο Όρμπαν, ομογάλακτος των Κ.Μητσοτάκη και Βέμπερ, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Ως πότε θα τον κρατούν ως μέλος του ΕΛΚ;»

 

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…