Newsroom

Newsroom

"Ο Νο 1 Καταζητούμενος": Το σκοτεινό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ

Τζον Λε Καρέ «Ο Νο 1 Καταζητούμενος». 

tzon le kare

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν τη νέα έκδοση του συγκλονιστικού βιβλίου του Τζον Λε Καρέ «Ο Νο 1 Καταζητούμενος». Ο Λε Καρέ έγινε διάσημος ως συγγραφέας κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Αποδείχτηκε κάτι πολύ περισσότερο: ένας συγγραφέας της ανθρώπινης ψυχής, που έκανε τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών σύμβολο της ηθικής αμφισημίας και θέατρο των βαθύτερων παθών μας. Αντισυμβατικός και απρόβλεπτος, πενήντα χρόνια μετά τον θρυλικό «Κατάσκοπο που γύρισε από το Κρύο» συνεχίζει να ταράζει τα νερά με έργα όπως «Ο Επίμονος Κηπουρός», «Το Τραγούδι της Ιεραποστολής» και «Μια Ευαίσθητη Αλήθεια», αγγίζοντας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.
 
Στο «Ο Νο 1 Καταζητούμενος», καταπιάνεται για πρώτη φορά με το ζήτημα του πολέμου κατά της Τρομοκρατίας και των «παράπλευρων απωλειών» του. Τα φλέγοντα θέματα της μετανάστευσης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της αυθαιρεσίας της εξουσίας, είναι όλα παρόντα στο έργο αυτό, μαζί με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν την ταυτότητα του μεγάλου συγγραφέα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Β’ έκδοση του «Ο Νο 1 Καταζητούμενος» συμπίπτει με την προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου στη χώρα μας, σε σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν και πρωταγωνιστές τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Γουίλεμ Νταφό κ.α.
 
Αιχμηρό, συγκινητικό, σαρκαστικό και αγωνιώδες, με χαρακτήρες που ο αναγνώστης δε θα θέλει να εγκαταλείψει, «Ο Νο 1 Καταζητούμενος» είναι ένα έργο βαθιάς ανθρωπιάς, που συλλαμβάνει με μοναδικό τρόπο τους  αβέβαιους καιρούς μας.
 
Tη μετάφραση έχει κάνει ο Νάσος Κυριαζόπουλος.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Πηγή: culturenow.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…