Newsroom

Newsroom

"Ο Νο 1 Καταζητούμενος": Η τελευταία… παράσταση του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ο Νο 1 Καταζητούμενος

a most wanted man 0

Η ταινία “Ο Νο 1 Καταζητούμενος (Α Μοst Wanted Man) που μπορούμε να δούμε από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες, είναι γεμάτη από τη μορφή, την αύρα και το ταλέντο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, στην τελευταία ταινία που εμφανίστηκε πριν από τον θάνατό του. Πρόκειται για μεταφορά μυθιστορήματος  του Τζον Λε Καρέ και αφορά μία ιστορία κατασκοπείας, πολιτικής και σκοτεινών συμφερόντων που διαδραματίζεται στη Γερμανία. Η εξαπάτηση και η προδοσία παραμονεύουν πίσω από κάθε ισχυρισμό. 

Οι Γουίλεμ Νταφόε, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και Ρόμπιν Ράιτ μπαίνουν σε αυτόν τον κατασκοπευτικό κύκλο που είναι γεμάτος ανατροπές, σε έναν απειλητικό κόσμο που υφαίνεται με τη σκηνοθετική ματιά του Άντον Κόρμπιν. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν υποδύεται έναν ιδιοφυή και μοναχικό πράκτορα της αντιτρομοκρατικής στη Γερμανία, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τον Ίσα, έναν μετανάστη από την Τσετσενία, ο οποίος καταφεύγει στο Αμβούργο και βρίσκεται υπό την προστασία μιας δικηγόρου που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενός εκκεντρικού τραπεζίτη.

a most wanted man

Η ταινία κυλάει με καλό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση και κερδίζει τον θεατή με τις πειστικές ερμηνείες και τους χαρακτήρες που υφαίνει, καθώς εξελίσσεται η ιστορία και αποκαλύπτονται οι ωμοί μέθοδοι παρακολούθησης. Ως προς το περιεχόμενο όμως, αναπαράγονται όλα τα αμερικάνικα ιδεολογήματα για την τρομοϋστερία, για τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών που μετατρέπουν τις ζωές σε οθόνες παρακολούθησης και τους ανθρώπους σε ρουφιάνους, ενώ οι μετανάστες εμφανίζονται ως άβουλα θύματα μιας κακής πραγματικότητας ή ως εν δυνάμει τρομοκράτες. Σύμφωνα με τις κριτικές των ξένων μέσων, το βιβλίο φαίνεται να αποτυπώνει με πολύ πιο ανάγλυφο τρόπο και πικρία τον τρόπο με τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες οδηγούν τους ανθρώπους σε αδιέξοδα, μετατρέποντας τους σε πιόνια συμφερόντων γύρω από τις επιδιώξεις τους. Στην ταινία πάντως, που είναι τελικά πιο χλιαρή και επιφανειακή από το βιβλίο, το επίπεδο αυτό δεν αποτυπώνεται με τον ίδιο τρόπο. 

a most wanted man

Η αλήθεια είναι όμως ότι αξίζει τον κόπο μία επίσκεψη στις αίθουσες, μόνο και μόνο για την τελευταία πληθωρική κινηματογραφική εμφάνιση του σπουδαίου Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…