Newsroom

Newsroom

Ο Νίκος Παππάς μίλησε στο Atlantic Council στην Ουάσιγκτον

Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο ομιλίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά σε συνάντηση που διοργάνωσε το Think Tank διεθνών σχέσεων «Atlantic Council», με θέμα «Η Επόμενη Μέρα για την Ελληνική Οικονομία», στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

59bc111f1dc524981f8b457f

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις θετικές εξελίξεις που σημειώνουν όλα τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων σε μεγάλα έργα υποδομών της χώρας, καθώς και στη στρατηγική της Ελλάδας για την οριστική έξοδο στις αγορές και για την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Μιλώντας στο Atlantic Council, o Νίκος Παππάς τόνισε ότι «Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και, μάλιστα, με βιώσιμο τρόπο. Ωστόσο, η ανάπτυξη από μόνη της δεν φτάνει. Ανάπτυξη γνώρισε η χώρα και κατά το παρελθόν, με τέτοιο τρόπο όμως που συσσώρευσε αυτά ακριβώς τα προβλήματα που οδήγησαν στην κρίση. Θέλουμε ανάπτυξη ταυτόχρονα με κοινωνικές πολιτικές: ήδη, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι επωφελούνται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενώ έχουν δημιουργηθεί 350.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2015. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε διεθνή κόμβο εμπορίου, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας κ.λπ. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, έχουμε ανάγκη από αξιόπιστα δίκτυα, ταχεία απόδοση Δικαιοσύνης, ξεκάθαρους κανόνες για τους επενδυτές».

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…