Newsroom

Newsroom

Ο νέος "εθνικός διχασμός": Τι λένε Μούσχουρη-Γκολεμά για τον Ρουβά σε ρόλο… Μπιθικώτση

«Πέσαμε να τον φάμε τον Σάκη που θα πει με την συναίνεση του Μίκη- σωστά γιατί έπρεπε να φάμε τον…

«Πέσαμε να τον φάμε τον Σάκη που θα πει με την συναίνεση του Μίκη- σωστά γιατί έπρεπε να φάμε τον Μίκη- το “Άξιον Εστί” του Οδυσσέα Ελύτη. Έλα μου, ντε. Έχουμε κι εμείς κάτι αντιδράσεις ώρες ώρες…».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά στη στήλη της «Μέχρι κεραίας» στην εφημερίδα Real life, την απόφαση του Σάκη Ρουβά να ερμηνεύσει το “Άξιον Εστί”.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε όσα είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός για το θέμα: «”Σαν τρελός θα πήγαινα για να ακούσω τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει Θεοδωράκη!” είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός. Εντάξει, προτιμήσεις είναι αυτές. Εγώ, πάλι, σαν τρελή θα έφευγα…».

Από την άλλη, η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη έστειλε επιστολή υποστήριξης στον Σάκη Ρουβά. Διαβάστε την:

«Αγαπημένε μου Σάκη,

Έμαθα ότι θα τραγουδήσεις το «Άξιον Εστί» και σου εύχομαι καλή επιτυχία.  Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ένα βαρύ χρέος, γιατί είμαστε εμείς που παίρνουμε την ευθύνη να γνωρίσουμε τα μουσικά έργα στο κοινό.  Βλέπω συχνά στην αγαπημένη μας χώρα ότι υπάρχει μια “δικτατορική”  εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: πού θα ήταν σήμερα τα Παιδιά του Πειραιά χωρίς την Μελίνα; Ή ο Ζορμπάς, χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα;

Η μουσική είναι θεία σε οποιαδήποτε μορφή της. Πόπ, ρόκ, λαϊκή, παραδοσιακή, κλασσική, διεθνής ή τοπική.  Δε χωρίζεται σε «έντεχνη» και «μη έντεχνη».  Εξαρτάται πώς και γιατί την ερμηνεύεις. Η αλήθεια του κάθε τραγουδιού αποκαλύπτεται όταν το προσεγγίσεις με σεβασμό, αγάπη, ειλικρίνεια και ενθουσιασμό.

Σε παρακολουθώ σε όλα  τα μουσικά βήματά σου και χαίρομαι που η καριέρα σου εξελίσσεται  σοβαρά και όμορφα, γιατί είναι υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη, για να μη μείνει στάσιμος, να δοκιμάζει και άλλα είδη μουσικής, στα οποία μπορεί να δώσει μια άλλη πνοή, νεώτερη.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι παρούσα στην παράστασή σου,  αλλά θα είμαι εκεί με τη σκέψη μου. Με το ταλέντο σου, την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την αγάπη σου για τη μουσική θα προωθήσεις στη δική σου γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο.

Καλή σου επιτυχία.

Με αγάπη.

Νάνα».

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…