Ο Νάιτζελ Φάρατζ συνδετικός κρίκος Τραμπ – Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές;

Ο πρώην αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο υποτιθέμενος συνδετικός κρίκος της ομάδας που ηγείτο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές και της Ρωσίας.

5930048e1dc524c9718b479e

Ο πρώην ηγέτης του του UKIP βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας του FBI αφού σύμφωνα με το FBI διατηρούσε σχέσεις με τους βοηθούς του Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζούλιαν Άσαντ.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ συναντήθηκε με τον ιδρυτή των WikiLeaks στην πρεσβεία του Ισημερινού τον περασμένο Μάρτιο. Όταν ρωτήθηκε για το λόγο της συνάντησης, ισχυρίστηκε ότι ήταν για «δημοσιογραφικούς λόγους» αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το WikiLeaks δημοσίευσε πέρυσι αποσπάσματα από ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον που κατέφεραν σημαντικό πλήγμα στην καμπάνια της. Το WikiLeaks θεωρείται ότι συνεργάστηκε με τη Ρωσία μέσω «τρίτων προσώπων», σύμφωνα με πρόσφατη κατάθεση.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ ήταν επίσης ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντήθηκε με τον Τραμπ μετά την εκλογική του νίκη, πραγματοποιώντας μια μεγάλη επίσκεψη στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη.

Θεωρείται παράλληλα, ότι είχε συναντηθεί και πιο πριν με τον Αμερικανό πρόεδρο στην εκστρατεία στο Μισισίπι τον περασμένο Αύγουστο και παρακολούθησε την εθνική συνέλευση των Ρεπουμπλικανών στο Οχάιο.

Ο κ. Φάρατζ έχει επίσης συνδέσμους με τον ιδρυτή της Breitbart και τον στρατηγό του Λευκού Οίκου Steve Bannon, καθώς και με άλλους αγωνιστές και συνεργάτες του Τραμπ.

Πάντως ο ίδιος ο Νάιτζελ Φάρατζ έχει δηλώσει ότι «δεν έλαβε ποτέ ούτε μία δεκάρα από τη Ρωσία» αλλά παραδέχεται ότι συναντά Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή της Μόσχας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αλεξάντερ Γιακόβενκο και ότι έχει κάνει εμφανίσεις στο κρατικό κανάλι Russia Today.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»