Newsroom

Newsroom

Ο Μπαν Κι Μουν ζητάει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για το Κυπριακό

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού εντός του 2016 καλώντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφύγουν τυχόν δηλώσεις και ενέργειες που θα καταστήσουν δύσκολη την επανέναρξη των συνομιλιών.

575ad0a41dc524000c8b4a88

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, να υποστηρίξουν τους ηγέτες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατά τις προσεχείς κρίσιμες ημέρες και εβδομάδες.

Σε δήλωσή του, ο γ.γ. του ΟΗΕ σημειώνει ότι έλαβε ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις στο Μον Πελεράν από τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρος, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ενώ τονίζει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, οι συνομιλίες δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά τη συμφωνία σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική προσαρμογή.

Ο γενικός γραμματέας δηλώνει ότι συμμερίζεται την απογοήτευση των δύο ηγετών, παρατηρώντας ότι τη νύχτα της 21ης Νοεμβρίου «χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο κοινότητες που συγκεντρώθηκαν στη ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας, για τη στήριξη του κοινού οράματος των ηγετών για ενωμένη πατρίδα».

Ο Μπαν Κι Μουν ενθαρρύνει τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και στέκεται στην πρόοδο των τελευταίων 18 μηνών στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό. Προαναγγέλλει επίσης ότι θα έχει συνομιλίες μαζί τους, για τα επόμενα βήματα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…