Newsroom

Newsroom

Ο μεγάλος έρωτας του Τζον Γουέιν με τη Μάρλεν Ντίτριχ που παρακολουθούσε το FBI

Η εικόνα του, όπως την είχε διαμορφώσει μέσα από τις εκατοντάδες ταινίες, ήταν σε πλήρη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα. Πτυχές…

tzon goyein

Η εικόνα του, όπως την είχε διαμορφώσει μέσα από τις εκατοντάδες ταινίες, ήταν σε πλήρη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα. Πτυχές από τη ζωή του πιο διάσημου καουμπόη της μεγάλης οθόνης Τζον Γουέιν έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τη βιογραφία του «John Wayne: The Life and Legend» («Τζον Γουέιν: Η ζωή και ο θρύλος») του Σκοτ Εϊμαν.

Ο σκληρός καουμπόης προτιμούσε την ιστιοπλοΐα με το σκάφος του «Αγριόχηνα» και λιγότερο την ιππασία. Αν και ο πιο αξιοσέβαστος κινηματογραφικός στρατιώτης έβαλε την καριέρα πάνω από το καθήκον για την πατρίδα, δεν κατετάγη και δεν πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη μεγάλη οθόνη έδινε την αίσθηση ενός συνεσταλμένου αρρενωπού άνδρα, πιστού συντρόφου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας αθεράπευτος ερωτιάρης που είχε παράλληλες σχέσεις σε καθεμία από τρεις περιόδους έγγαμου – θνησιγενούς – βίου.Ανάμεσα σε άλλες, ο Τζον Γουέιν (κατά κόσμον Μάριον Ρόμπερτ Μίτσελ «Ντιουκ» Μόρισον) είχε μια παθιασμένη ερωτική σχέση τριών ετών με την ντίβα Μάρλεν Ντίτριχ.

Η γερμανίδα σταρ με την έντονη σεξουαλικότητα και τις – δεδηλωμένες – ομοφυλοφιλικές τάσεις (έγιναν γνωστές αφού είχε εγκαταλείψει την κινηματογραφική καριέρα της), όταν πρωτοείδε τον Γουέιν στην τραπεζαρία των στούντιο Γιουνιβέρσαλ, γύρισε και είπε στον σκηνοθέτη Τάι Γκαρνέτ «Μπαμπάκα, αγόρασέ μου αυτό», εννοώντας να τον προσλάβει στην ταινία «Seven Sinners» που επρόκειτο να γυρίσει. Ετσι κι έγινε.

Εκείνη την εποχή ο Γουέιν κατέβαλλε προσπάθειες να είναι καλός σύζυγος στον πρώτο γάμο του με την Τζόζεφιν Σάενζ. Μάταια. Η Ντίτριχ άλωσε τη ζωή του. Εκανε την πρώτη κίνηση και τον κάλεσε στο καμαρίνι της. Κάποια στιγμή τη ρώτησε τι ώρα είναι. Εκείνη σήκωσε τη φούστα της αποκαλύπτοντας ένα ρολόι περασμένο στην καλτσοδέτα. «Είναι πολύ νωρίς, αγάπη μου. Εχουμε καιρό» φέρεται να είπε εκείνη, σύμφωνα με τη βιογραφία του Γουέιν.

Κανένας από τους δύο δεν έκανε προσπάθειες να μείνει κρυφή η σχέση τους. Με το που έφθανε ο Γουέιν στο πλατό, η Ντίτριχ έπεφτε στην αγκαλιά του και τύλιγε τα πόδια της γύρω του. Στα τρία χρόνια της σχέσης τους, το FBI παρακολουθούσε την Ντίτριχ (το 1939 είχε αλλάξει τη γερμανική υπηκοότητα με την αμερικανική), την ερωτική ζωή της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν ήταν φίλα προσκείμενη στους Ναζί. Ετσι έμαθε ότι είχε σχέσεις με τον Τζον Γουέιν, τον Ζαν Γκαμπέν, τον Εριχ Μαρία Ρεμάρκ και την Κέι Φράνσις.

Ο Γουέιν δεν έλεγε πολλά για τη σχέση τους δημοσίως παρά μόνο ότι η Ντίτριχ ήταν έξοχη μαγείρισσα και ευχάριστη στην παρέα.

Μόνο όταν τον ρώτησε η στενή φίλη του Σεσίλια Πρίσλεϊ, εγγονή του Σέσιλ ντε Μιλ, ποια ήταν η πιο συναρπαστική σεξουαλική σκηνή της ζωής του, εκείνος της αποκάλυψε: «Στη Ρώμη. Στο ξενοδοχείο Εξέλσιορ. Με την Ντίτριχ. Την πήρα στις σκάλες».

Πηγή: tanea.gr (http://www.tanea.gr/news/culture/article/5105271/h-kayth-sxesh-toy-tzon-…)
 

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…