Ο Μανιάτης αλλάζει τους όρους της σύμβασης για τα φωτοβολταϊκά και δεν λέει ούτε "συγγνώμη"

Έκπληξη προκαλεί η ανάγνωση της απάντησης του  καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή…

maniatis 4

Έκπληξη προκαλεί η ανάγνωση της απάντησης του  καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την αυθαίρετη και μονομερή καταπάτηση των όρων μιας σύμβασης που το Ελληνικό Κράτος έχει συνάψει με ιδιώτη μικροεπενδυτή, όσον αφορά σε  εγκατάσταση μικρού φωτοβολταϊκού συστήματος. Έπονται, βέβαια, εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις θυμάτων της πρωτοφανούς αυτής συμπεριφοράς, καθώς, η αλλαγή των όρων αποπληρωμής προς τα κάτω με το γνώριμο από παλιά στυλ «αποφασίζομεν & διατάσσομεν» εις βάρος των μικροεπενδυτών παραγωγής ηλιακής ενέργειας αποτελεί πια ένα γενικευμένο φαινόμενο, δηλωμένο, τόσο από εγκυκλίους της αρμόδιας Κρατικής Αρχής, όσο και από …Νόμο του Κράτους.

Αποτελεί, περαιτέρω, ακόμα πιο ελεεινό δείγμα κατάπτωσης αυτού που ονομάζουμε “Κράτος Δικαίου”, όταν βλέπουμε το εν λόγω κείμενο, που υπογράφεται από Υπουργό, να μην αναφέρεται ούτε μια φορά(!), έστω με απολογητικό ύφος, στο ότι όφειλε να είχαν τηρηθεί οι Συνταγματικές υποχρεώσεις, που κατά τα άλλα αποτελούν υποχρέωση κάθε νομικού προσώπου σε αυτή τη χώρα, όταν προβαίνει μια τόσο στοιχειωδώς απλή οικονομικής φύσης συναλλαγή με τη χρήση ενός “συμφωνητικού”: Όταν συμφωνείς εγγράφως για ένα τίμημα σε μια παροχή έργου δεν είναι νόμιμο να το αλλάζεις μονομερώς εκ των υστέρων;

Η απάντηση του κ. Μανιάτη απασχολείται μόνο με τις “τεχνικής φύσης” λεπτομέρειες του προβλήματος: “πώς θα διαχειριστεί το ταμειακό πρόβλημά της η ΡΑΕ”, προκειμένου να αποπληρώσει η τελευταία υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει προς τους επενδυτές, χωρίς να έχει ασκήσει κάποιος από αυτούς “βία” απέναντί της, προκειμένου για τη διαμόρφωση αυτών των όρων.

«Η τελική εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, θα οδηγήσει τον ιστορικό του προσεχούς μέλλοντος στο να ταυτίσει την παρούσα κυβέρνηση με φαινόμενα ποιότητας πολιτικής διακυβέρνησης που συναντούμε μόνο στη Β. Κορέα, πλέον. Γιατί μπροστά στην τόσο θρασύτατη καταπάτηση  του Συντάγματος και του αυτονόητου σεβασμού στους κανόνες του Αστικού Δικαίου, που φαινομενικά θα σεβόταν ανεπιφύλακτα ακόμα και το πιο απομακρυσμένο …Πταισματοδικείο της χώρας μας, οι πρωταγωνιστές της  Χούντας του 1967 φαντάζουν προσκοπάκια μπροστά στους Υπουργούς της Κυβέρνησης του κου Σαμαρά! Αυτό πάντως είναι ο πάτος, όταν μιλάμε για εξαθλίωση των Δημοκρατικών θεσμών της χώρας για όσους είχαν μέχρι πρότινος τη σχετική απορία!

Το ότι με τα άνω τετελεσμένα οι άνθρωποι αυτοί που είναι κοντά στον κο Σαμαρά μιλάνε την ίδια στιγμή για Ανάπτυξη, αποτελεί πάντως μια μεγάλη και ασυγχώρητη προσβολή στη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων αλλά και των μη εξαρτώμενων από την κα Μέρκελ & των κο Σόιμπλε Ευρωπαίων. Ας βάλουμε και το “Κράτος Δικαίου”, λοιπόν, στα θύματα του Μνημονίου, μαζί με τις χιλιάδες ελλήνων, που έχουν αυτοκτονήσει ή καταστραφεί… Θεός σχωρέστο», τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

 

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…