Newsroom

Newsroom

"Ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε"

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ οι δικηγόροι και συγγενείς του αποθανόντος Κώστα Τσαλικίδη. «Στην μέχρι σήμερα διαδρομή…

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ οι δικηγόροι και συγγενείς του αποθανόντος Κώστα Τσαλικίδη.
«Στην μέχρι σήμερα διαδρομή της έρευνας δεν συνδέθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία του φακέλου “Θάνατος Τσαλικίδη”, μίας υπόθεσης στην οποία, σύμφωνα με τον τότε εισαγγελέα Διώτη, υπάρχει αιτιώδης συνάφεια θανάτου και υποκλοπών» είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως η οικογένεια του υψηλόβαθμου στελέχους της Vodafone δεν σταμάτησε ποτέ να ερευνά την υπόθεση και ζητάει ακόμα δικαίωση καθώς υποστηρίζουν πως ο θάνατος του προσφιλούς τους προσώπου δεν ήταν αυτοκτονία αλλά αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

«Η οικογένεια Τσαλικίδη έχει την αίσθηση και την πικρία ότι κάποιοι δεν θέλησαν αυτή τη συσχέτιση, κάποιοι φοβήθηκαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια, κάποιοι προτίμησαν να κρατήσουν ενταφιασμένη την υπόθεση Τσαλικίδη ως ένοχο μυστικό. Η εγκληματική ενέργεια θανάτωσης του Κώστα Τσαλικίδη να μην συνοδευτεί με το επιπρόσθετο έγκλημα της σιωπής και της συγκάλυψης. Να συσχετιστεί επιτέλους η υπόθεση θανάτου Τσαλικίδη με την δίωξη για το έγκλημα των υποκλοπών. Ο θάνατος Τσαλικίδη να μην παραμείνει ένοχο μυστικό» υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος συνέχισε εξηγώντας πως δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειες να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης ακόμα και αν δεν καταφέρουν να την συσχετίσουν με την τωρινή υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έδειξε μάλιστα και το πειστήριο του εγκλήματος, το σκοινί με το οποίο κρεμάστηκε ο Κώστας Τσαλικίδης: «Για να σας δώσω ένα χειροπιαστό δείγμα του ότι δεν έγιναν στοιχειώδεις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για την διερεύνηση της αλήθειας αυτής της κρίσιμης υπόθεσης, σας δείχνω ότι ακόμα και το σκοινί, το πειστήριο του εγκλήματος, βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας και όχι όπως θα έπρεπε στο φάκελο της δικογραφίας προκειμένου να διερευνάται συστηματικά από την πρώτη στιγμή» καθώς πρόσθεσε πως όλα τα πειστήρια του εγκλήματος, δείγμα δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA διερευνήθηκαν από τους δικηγόρους και όχι την Ελληνική αστυνομία όπως θα έπρεπε να έχει γίνει.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για μία υπόθεση σκηνοθετημένου θανάτου και τόνισε πως ο αγώνας της οικογένειας απέδειξε πως μιλάμε για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία: «Ο θάνατος Τσαλικίδη συμπίπτει χρονικά απόλυτα με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Vodafone στις κρατικές αρχές αλλά και στην κυβέρνηση και την δικαιοσύνη γίνεται αφού έχει αφενός καταστραφεί το αποδεικτικό υλικό με απόφαση της Vodafone και αφετέρου εξουδετερωθεί ο μάρτυρας, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος λίγες μέρες πριν τον θάνατο του δήλωνε και έχει καταγραφεί στη δικογραφία ότι είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να φύγει από τη Vodafone» και συμπλήρωσε «η οικογένεια έχει κάνει έναν τεράστιο αγώνα σε πείσμα μίας πρωτοφανούς αρνήσεως εκ μέρους της Δικαιοσύνης και της πολιτείας. Έχει κάνει ένα αγώνα να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία πιστοποιούν ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, ότι η αυτοκτονία του είναι σκηνοθετημένη. Έχουμε ήδη στα χέρια μας και πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσουμε στην Δικαιοσύνη επίσημες ιατροδικαστικές γνωματεύσεις από ιατροδικαστές της Ελλάδος και του εξωτερικού σύμφωνα με τις οποίες πιστοποιείται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας έτσι όπως συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται αυτή τη στιγμής το αρχείο της εισαγγελίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δημιουργήσουν πεποίθηση περί αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη αλλά αντίθετα εισφέρουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας»

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε όμως και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος αναφέρθηκε στην εντολή που δέχθηκε ο κ. Κορωνιάς για την καταστροφή του παράνομου μηχανισμού και εξήγησε πως από εκείνη τη στιγμή και μετά κατέστη τεχνικώς αδύνατο να εντοπιστεί ο αυτουργός της αξιόποινης πράξης. «Όπως λέει και ο κ. Δασούλας, έχουμε μία υπόθεση απόπειρας κατασκοπίας, διότι δεν υπήρξε υλικό πρόσφορο για την πραγμάτωση του σκοπού της συγκέντρωσης πληροφοριών για την ολοκλήρωση του εγκλήματος της κατασκοπίας. Αυτό θα μπορούσε να υπάρξει αν ο κ. Κορωνιάς δεν είχε λάβει την εντολή -ομιλώ μετά λόγου γνώσεως- πριν εμφανιστεί στο ραντεβού που ζήτησε με τον κ. Καραμανλή, να εξαφανίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να μας οδηγήσει κάπου». Ο Πρώην Πρόεδρος της Βουλής τόνισε μάλιστα πως υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθούν 4000-6000 τηλέφωνα και πως σύμφωνα με την ΑΔΑΕ ο αριθμός των 106 κινητών τηλεφώνων ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Τέλος ο αδερφός του Κώστα Τσαλικίδη, Παναγιώτης Τσαλικίδης είπε «θέλω απλώς να υπογραμμίσω την αίτηση επιτέλους της σύνδεσης των φακέλων ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου Τσαλικίδη»

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ