O Γιαννακόπουλος ανακοινώνει τους "συμπαίκτες" του για το ΟΑΚΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει γνωστό το σχέδιό του για το ΟΑΚΑ, στο οποίο θα έχει «συμπαίκτες» τους παγκόσμιους οικονομικούς κολοσσούς Redstone, Bluerock και AECOM.

5aa29db41dc52468038b45d8

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρει πως οι συζητήσεις με την κυβέρνηση διεξάγονται από την αρχή του τρέχοντος έτους, έπειτα από την κατάθεση της πρότασής του για το μεγαλεπίβολο project, ενώ καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να παραμείνει ψύχραιμος και να κρατήσει χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, που γίνεται σε συνεργασία με ισχυρά ξένα επενδυτικά σχήματα, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: 

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων- λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη. Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Ποιά είναι τα επενδυτικά σχήματα

AECOM: Η AECOM που βρίσκεται  στη θέση 161 στη λίστα του Fortune για το 2017, προσφέρει τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη management σε διάφορα ζητήματα, όπως η αρχιτεκτονική, τα οικονομικά και άλλα. Ανάμεσα στα έργα που έχει αναλάβει ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 και του 2016, καθώς επίσης και οι Πύργοι Έτιχαντ, το «Barclays Center» που είναι το γήπεδο των Μπρούκλιν Νετς του ΝΒΑ, αλλά κα το «ΑΤ&Τ Stadium» στο Τέξας που φιλοξενεί αγώνες του NFL, όπου έχει διεξαχθεί και All Star Game του ΝΒΑ.

Redstone: Η Redstone ασχολείται με την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση, την εμπορική χρηματιστηριακή αγορά ακίνητων περιουσιών. Οι υπηρεσίες της Redstone κυμαίνονται από την απόκτηση γης, το δικαίωμα ιδιοκτησίας, την ανάπτυξη ιστοσελίδων, τη χρηματοδοτική μίσθωση και τη διαχείριση ακινήτων.

Bluerock: Πρόκειται για εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 και ασχολείται με τις επενδύσεις σε real estates και άλλες δραστηριότητες. Έχει στην κατοχή της ακίνητα που αγγίζουν σε αξία τα 500.000.000 ευρώ.

Δήλωση του εκπροσώπου της Redstone: για το πρότζεκτ Athens Alive

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ, τοποθετήθηκε για τη συμφωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι μαζί φτάσαμε σε συμφωνία η οποία θα αποφέρει πολύ περισσότερα από το να χτίσουμε απλά το νέο «σπίτι» του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί, το “Athens Alive” θα επαναπροσδιορίσει το επαγγελματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Θα συμπεριλαμβάνονται γραφεία παγκόσμιου επιπέδου, ξενοδοχεία και συνεδριακές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής, καταστήματα, άλσος, χώροι για ερασιτεχνικά σπορ και σημαντικά φραντσάιζ των δημοφιλών σπορ, χώροι περιπάτου και διασκέδασης τέτοιοι που θα ανταγωνίζονται τον οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη αυτής της διαδικασίας απαιτεί ισχυρούς δεσμούς αφοσίωσης από τους δημόσιους και ιδιωτικούς συμμετέχοντες και αυτό είναι που επιζητούμε να συμβεί».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…