Newsroom

Newsroom

Ο γάμος με νεαρότερους σκοτώνει τις κυρίες

Κι ενώ οι απανταχού μεγαλοκυρίες, έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι νεαρότερων αντρών, σε μια εποχή που έχουν ξεπεραστεί όλα τα…

coogar madonna jesus luz w magazine march 2009

Κι ενώ οι απανταχού μεγαλοκυρίες, έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι νεαρότερων αντρών, σε μια εποχή που έχουν ξεπεραστεί όλα τα ταμπού, μια έρευνα Γερμανών και Δανών επιστημόνων έρχεται να ταράξει τα νερά αφού καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο γάμος με έναν μικρότερο άνδρα αποδεικνύεται για τις γυναίκες θανατηφόρος.

Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών «Μαξ Πλανκ» το οποίο μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία, οι γυναίκες που είναι μεγαλύτερες από το σύζυγό τους έχουν κατά 20% μεγαλύτερες πιθανότητες θνησιμότητας από τις υπόλοιπες.

Γενικά οι έρευνες, όπως αναφέρει το clickatlife καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ναι μεν ο γάμος αυξάνει το προσδόκιμο ζωής αλλά διευκρινίζουν ότι ο γάμος με νεότερο άνδρα «κλέβει» χρόνια από τη ζωή της γυναίκας ενώ αντίθετα, ο γάμος με νεότερη γυναίκα «προσθέτει» χρόνια στον άνδρα.

Οσο για τις πιθανές αιτίες που ο γάμος με νεότερο άνδρα αποδεικνύεται θανατηφόρος για μια γυναίκα; Οι επιστήμονες αναφέρουν καταρχήν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό όταν μια μεγαλύτερη γυναίκα παντρευτεί ένα νεότερο άνδρα να δυσανασχετήσει μέσα στο κοινωνικό του περιβάλλον που θα αποτελείται σίγουρα από ανθρώπους νεότερης από αυτήν ηλικίας, επιχείρημα το οποίο ενισχύεται από το γεγονός πως οι γυναίκες ωριμάζουν γρηγορότερα από τους άνδρες.

Επιπλέον, ο γάμος μιας μεγαλύτερης γυναίκας με ένα νεότερο άνδρα ακόμη αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από μια μερίδα της κοινωνίας, κάτι το οποίο ασκεί πίεση και δημιουργεί άγχος και ενοχές στο ζευγάρι. Τα συναισθήματα αυτά, τα βιώνει εντονότερα η γυναίκα η οποία αγχώνεται υπερβολικά και έτσι χωρίς καν να το καταλαβαίνει βλάπτει την υγεία της και μειώνει το προσδόκιμο ζωής της.

Στον αντίποδα, οι άνδρες επωφελούνται από μια νεότερη γυναίκα, αφενός, γιατί λόγω ιδιοσυγκρασίας νιώθουν επιτυχημένοι που έχουν κατορθώσει να έχουν στο πλευρό τους μια νέα και όμορφη γυναίκα και αφετέρου γιατί θεωρούν υποχρέωσή τους να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη νεότερη γυναίκας τους.

(σ.σ Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν αποκλείουν την απλή σχέση…)

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…