Newsroom

Newsroom

Ο Γ. Πανούσης στο Hot Doc Radio – "Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας και στρατηγικής"

Για τα απογοητευτικά ποσοστά που έλαβε η ΔΗΜΑΡ, μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο βουλευτής της,…

panousis 3

Για τα απογοητευτικά ποσοστά που έλαβε η ΔΗΜΑΡ, μίλησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο βουλευτής της, Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης μίλησε με πολύ σκληρό τόνο για τα αποτελέσματα, ενώ έθεσε υπό αμφισβήτηση την ηγεσία αλλά και τη στρατηγική του Φώτη Κουβέλη, η οποία, όπως ανέφερε, είναι λανθασμένη και πρέπει να τεθεί όχι μόνο θέμα αλλαγής της, αλλά και αλλαγής ηγεσίας. “Δεν γίνεται να προσπαθείς να παίζεις και στις δύο πλευρές, αλλά ακόμα και να γινόταν, ο κόσμος δεν το θέλει”, δήλωσε.

“Όλο το βάρος πέφτει στους βουλευτές, όχι στο κόμμα, που πήρε 1,3%, οι βουλευτές παίρνουν το βάρος του πως θα κινηθούν”, αναφέρει, ενώ στην αυτοκριτική συμπεριέλαβε και την σύντομη παραμονή της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση. “Το λάθος ήταν που βγήκαμε, όχι που μπήκαμε”, είπε.

“Κεντροαριστερά για να κυβερνήσουμε προς τα δεξιά, δεν γίνεται”

Ο κ. Πανούσης τόνισε πως δεν γίνεται να συγκροτηθεί Κεντροαριστερά, η οποία θα κυβερνήσει ως Κεντροδεξιά. “Η Κεντροαριστερά θα είχε νόημα, αν δημιουργούσε έναν χώρο ισχυρό, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να κυβερνήσει. Αυτή τη στιγμή, το σενάριο είναι να συγκροτηθεί μια Κεντροαριστερά για να κυβερνήσει Κεντροδεξιά. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω”.

Αλλάζει συθέμελα το πολιτικό σκηνικό η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

“Τον αέρα της διακυβέρνησης του μέλλοντος τον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι του «θα γίνω», είναι του «έγινα»”, δήλωσε σχετικά με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, η οποία επιβάλλει μια γενική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. “Είναι η ισχύς του πραγματικού. Ο κόσμος θέλει να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης, θέλει να δοκιμάσει τους άλλους. Πως θα το αναχαιτίσεις αυτό; Με τρικ; Με κόλπα;”.

“Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα ακόμη”

Όσον αφορά στο ποσοστό που συγκέντρωσε το Ποτάμι, ο κ. Πανούσης είπε πως κατά πάσα πιθανότητα είναι φούσκα, όπως το κίνημα των 58, ενώ οι άνθρωποί του, αν και σοβαροί, δεν “πείθουν” ότι είναι αριστεροί. “Καλοί άνθρωποι, σοβαροί, αλλά δεν μιλάμε για αυτό τώρα, το Ποτάμι δεν είναι ακόμα κόμμα, είναι μια ανάγκη της κοινωνιάς να δει κάτι άλλο, το είδε, του έδωσε 6,5%, πάμε παρακάτω τώρα”, ενώ ανέφερε πως υπάρχει πρέπει να τεθεί θέμα αρχών και στόχων, προκειμένου να γίνει κόμμα.

Η εθνική και η δημοκρατική τρύπα

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε ακόμη σε δύο σημαντικά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να απασχολούν πολύ περισσότερο την κοινωνία και που, όπως είπε, συντελούν “τρύπες” στη Δημοκρατία αλλά και στην Ελλάδα. Η πρώτη τρύπα, στη Δημοκρατία αλλά και το δημοκρατικό τόξο, είναι η ιστορία της Χρυσής Αυγής, η οποία κέρδισε 3 έδρες στην Ευρωβουλή. Η δεύτερη, η εθνική τρύπα, είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης (ΚΙΕΦ), όπου βγήκε πρώτο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπολογίζεται ότι το μειονοτικό κόμμα ψηφίστηκε από το 90% των μουσουλμάνων στις περιοχές αυτές.

Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…