Newsroom

Newsroom

Ο φωτογράφος που "βλέπει" πάνω από τα σύννεφα – Μία εντυπωσιακή σειρά εικόνων

O φωτογράφος Roberto Bertero ζει στο Τορίνο της Ιταλίας και λατρεύει να φωτογραφίζει βουνά και κορυφές. Στην τελευταία του συλλογή φωτογραφιών, παρουσιάζει ιδιαίτερες εικόνες, όταν βρέθηκε σχεδόν πάνω από τα σύννεφα, δημιουργώντας εντυπωσιακές συνθέσεις.

59f87bf21dc524094b8b4645

Τα σύννεφα κρύβουν τον ουρανό, όταν βρίσκεται κανείς στο έδαφος, όταν όμως τα βλέπει κανείς από ψηλά, η εικόνα αλλάζει εντελώς. Απλά, κομψά και συνεχώς μεταβαλλόμενα, τα σύννεφα έχουν μία ξεχωριστή μαγεία και ομορφιά, που μοιάζει ονειρική, σχεδόν αποσπασμένη από τον υλικό κόσμο.

Για τον φωτογράφο όπως γράφει στην ιστοσελίδα του, αυτή η φωτογραφική περιπέτεια μοιάζει με μία μυστικιστική αναζήτηση προς το άπειρο, ειδικά τη νύχτα, όταν ο κόσμος φαντάζει πιο άγνωστος και πιο μυστηριώδης.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και αναζήτησης στα βουνά των Άλπεων, έχει ανακαλύψει αυτές τις πλεονεκτικές κορυφές που προσφέρουν απλόχερα θέα του ουρανού και του ανόιγουν την πύλη στο άγνωστο.

Ο φωτογράφος καλεί τον θεατή να φανταστεί τον εαυτό του σε ένα ταξίδι πάνω από τα σύννεφα, εκπληρώνοντας την επιθυμία της ελευθερίας, της φαντασίας, της ανάγκης του ανθρώπου να αναζητά πάντοτε μία υψηλότερη διάσταση.

Ένα μικρό δείγμα από την όμορφη φωτογραφική συλλογή: 








Περισσότερες δουλειές του φωτογράφου

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…