Ο Φορτσάκης προτείνει ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα για τις αποφάσεις καταλήψεων των σχολών

Να ψηφίζουν από το σπίτι τους οι φοιτητές αν θέλουν να γίνει κατάληψη ή όχι στη σχολή τους σκοπεύουν να…

fortsakis 1

Να ψηφίζουν από το σπίτι τους οι φοιτητές αν θέλουν να γίνει κατάληψη ή όχι στη σχολή τους σκοπεύουν να προτείνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών στις επί μέρους σχολές του ιδρύματος:

 

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επί μέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα, ώστε να δοθεί επί τέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών/-τριών να αποφασίζουν όλοι απ’ ευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν. Πρέπει να δοθεί στη δημοκρατική πλειοψηφία η σύγχρονη δυνατότητα να μιλήσει και να χειρισθεί τις τύχες της αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της”. 

 

Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε στον επίλογο μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κος Φορτσάκης κι οι συν αυτώ με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, στην οποία κατηγορούν τους φοιτητικούς συλλόγους που προχωρούν σε καταλήψεις πως δεν τιμούν τους δημοκρατικούς αγώνες του Πολυτεχνείου και λειτουργούν ως βίαιες μειοψηφίες που επιβάλλουν τις απόψεις τους στην πλειοψηφία.

 

Η προσπάθεια του πρύτανη των ΜΑΤ κου Φορτσάκη να εμφανιστεί τιμητής του αντιδικτατορικού αγώνα σε βάρος του φοιτητικού κινήματος δεν αποσπασματικού χαρακτήρα. Είναι ενδεικτική μιας γενικότερης τάσης συντηρητικών διανοούμενων να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό γι’ αυτούς πολιτικό περιβάλλον που εξασφαλίζει η διακυβέρνηση Σαμαρά και να γράψουν από τη δική τους σκοπιά την ιστορία των αγώνων του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…