Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση Ευσταθίου – σε απολογία και ο Παπαχρήστου

Από το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξαρτηθεί, εν τέλει, εάν ο επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος υπό…

eksoplistika

Από το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξαρτηθεί, εν τέλει, εάν ο επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, έπειτα από τη διαφωνία που υπήρξε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, το βράδυ της Πέμπτης. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί την Παρασκευή αν ο επιχειρηματίας, κατηγορούμενος στην υπόθεση των μιζών για τα εξοπλιστικά, θα κριθεί ύποπτος φυγής και άρα προφυλακιστέος, ή θα αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζουμε πως ο Π.Ευσταθίου παραδέχθηκε ότι μοίραζε μίζες στον προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα και σε ακόμη 10 αξιωματικούς μεταξύ των οποίων και δύο πρώην αρχηγοί του ΓΕΝ και του ΓΕΣ.

Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του 83χρονου εμπόρου όπλων ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν τις δέκα το πρωί. Ο κ. Παπαχρήστου συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας.

Το όνομα του Παπαχρήστου είχε αναφερθεί στην απολογία του προφυλακισμένου πλέον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα. Σύμφωνα με την απολογία του κ. Κάντα ο Δημήτρης Παπαχρήστουφέρεται να τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ 2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού, που είχε υπογραφεί στις 5/7/2001 (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου) προϋπολογισμού 195,7 εκατ. ευρώ.

Mεταξύ των προσώπων που φέρεται να κατονόμασε ο κ. Ευσταθίου είναι και αυτά του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Γιώργου Θεοδωρουλάκη και του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη. Επίσης ο Π. Ευσταθίου έχει κατονομάσει αξιωματικούς, καθώς και τρεις Γερμανούς, μεγαλοστελέχη της ALTLAS που μοίραζαν μίζες.

Ουσιαστικά, ο κ. Ευσταθίου επιβεβαίωσε στους ανακριτές τα όσα είχε υποστηρίξει ο Αντώνης Κάντας. ‘Όπως υποστήριξε στους ανακριτές ο ίδιος έδωσε  μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον δέκα πρόσωπα τα οποία ωστόσο είναι ήδη γνωστά στους ανακριτές, ενώ υποστήριξε ότι ο Αντώνης Κάντας τον εκβίαζε για να μην μπλοκάρει την αγοραπωλησία συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε και τον πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει στον αντιπρόεδρο και μετέπειτα διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΟ Παύλο Νικολαϊδη. Ο τελευταίος ήταν κουμπάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής ρώτησε επίμονα τον κ. Ευσταθίου για το αν δόθηκε μίζα στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Ωστόσο ο κ. Ευσταθίου απάντησε αρνητικά, όπως επίσης και όταν ρωτήθηκε για τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Ως προς τον τροπο που διοχετεύονταν οι μίζες ο Π. Ευσταθίου φέρεται να είπε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να ομολόγησε ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.

Να σημειωθεί ότι ο Π. Ευσταθίου έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών,  ο Αντώνης Κάντας, κατονόμασε πέντε ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής, 17 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες από δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα  και δύο επιχειρηματίες. Ο κ. Κάντας φέρεται να ήταν αποδέκτης μιζών εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο εκείνη, προκειμένου να μην βάλει κάποιο εμπόδιο στην υλοποίηση των συμβάσεων

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για «σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων» αναφερόμενος σε συγκεκριμένο περιστατικό με εμπλοκή πολιτικού που επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ άλλος πολιτικός υπέρ των F-15.

 

 

 

Δημήτρης Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»-Πυρά κατά της Έφης Αχτσιόγλου (video)

παπανωτας

Δημήτρης Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»-Πυρά κατά της Έφης Αχτσιόγλου (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός