Newsroom

Newsroom

Ο Εντ Σίραν πληρώνει περισσότερα για φόρους από την… Amazon

Eίναι ο πιο ακριβοπληρωμένος solo καλλιτέχνης στον κόσμο, όμως το... πληρώνει ακριβά.

ed sheeran

Ο Εντ Σίραν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος solo καλλιτέχνης στον κόσμο, όμως το… πληρώνει ακριβά. Πιο ακριβά κι από την Amazon!

Σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες παραπάνω από την Amazon πλήρωσε σε φόρους στη Βρετανία για το 2017 ο διάσημος καλλιτέχνης, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά του ήταν πολύ-πολύ μικρότερα. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο, τα κέρδη της εταιρείας Ed Sheeran Ltd, που διαχειρίζεται την καριέρα του 27χρονου σταρ, ανήλθαν στα 27,4 εκατομμύρια λίρες, εκ των οποίων καταβλήθηκαν ως φόροι τα 5,29 εκατομμύρια λίρες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Sun, η Amazon πλήρωσε φόρους ύψους 4,5 εκατομμυρίων λιρών στη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι ο τζίρος της στη χώρα ήταν τεράστιος, ξεπερνώντας τα 2 δισεκατομμύρια λίρες!

Παράλληλα, η αλυσίδα καταστημάτων Starbucks εμφανίζεται να πλήρωσε ακόμα λιγότερα για φόρους στη Βρετανία: 3,3 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πλήρωσε συνολικά 13,7 εκατ. λίρες, αν συνυπολογιστούν και οι θυγατρικές της στη χώρα.

Πάντως, ο ίδιος ο Σίραν δε φαίνεται να νοιάζεται και πολύ για το χρήμα. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ είχε δηλώσει για τη σχέση του με το χρήμα: “Με το που μπαίνει, βγαίνει. Δεν του δίνω και τόσο μεγάλη αξία. Δίνω μεγαλύτερη αξία στο να είναι καλά οι φίλοι και η οικογένειά μου. Το χρήμα δεν είναι θέμα. Πολλά από τα λεφτά μου πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες ή σε παιδικά νοσοκομεία κοντά εκεί που μένω. Έχω αρκετά για να είμαι άνετος και τα υπόλοιπα πηγαίνουν για να βοηθηθούν άνθρωποι”.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…