Newsroom

Newsroom

Ο εισαγγελέας της Κεφαλονιάς σε ρόλο "μπαμπούλα" εκείνων που αναδημοσίευσαν ρεπορτάζ του HOT DOC

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλονιάς Ηρακλής Πασαλίδης ως δικαστικός λειτουργός έχει μια περίεργη αντίληψη περί δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας η οποία θα πρέπει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και τις δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας.

5790921c1dc524c8038b4d7e

Του Μάκη Νοδάρου

Ο κ. Πασαλίδης αγνοώντας το πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC που αφορούσε κακοδιαχείριση στον δήμο Κεφαλονιάς με βάση την σοβαρότατη καταγγελία 62 σελίδων που έφτασε μέχρι και το γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιχειρεί να «τρομοκρατήσει» εκείνους που τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν το ρεπορτάζ , με περίεργες «κλήσεις» στο γραφείο του που θυμίζουν τα ραβασάκια που έδιναν παλιά οι αστυνομικοί στους πολίτες σημειώνοντας επάνω σε αυτά « ελάτε στο τμήμα διά υπόθεση σας».

Έτσι λοιπόν προχθές έστειλε στην διαχειρίστρια της ιστοσελίδας kefaloniapress Ελένη Χιώνη , πρόσκληση μέσω της Αστυνομίας , προκειμένου να παραστεί αυτή στις 22 Ιουλίου 2016 και ώρα 10 στο γραφείο του.. «για να δώσει εξηγήσεις σε παράπονα που διατύπωσαν εναντίον της ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και ο δικηγόρος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς Νικόλαος Ανουσάκης.

Ο τελευταίος σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Χιώνη, είναι το πρόσωπο που την προπηλάκισε προ ημερών επειδή αυτή τόλμησε να αναδημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της ολόκληρο το ρεπορτάζ του περιοδικού HOY DOC για την κακοδιαχείριση στον δήμο Κεφαλονιάς. Κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά δίνοντας διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.

Ανεξάρτητα από την δικαστική έκβαση των δύο υποθέσεων , η πρωτοφανής ενέργεια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς να καλέσει για εξηγήσεις την κ. Χιώνη την στιγμή που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη από την ίδια αλλά και από τον φερόμενο ως δράστη του προπηλακισμού της , μηνυτήριες αναφορές, προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ερωτηματικά που οδηγούν σε αρνητικές σκέψεις για το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου.

Αν η κ. Χιώνη έχει παραβεί το νόμο ο τοπικός εισαγγελέας θα έπρεπε να της ασκήσει ποινική δίωξη και να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία εναντίον της και όχι να την καλεί στο γραφείο του επειδή κάποιοι διατύπωσαν παράπονα γι αυτή.

Αν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Κεφαλονιάς θέλει να επιβάλει τον νόμο και την τάξη και να υπηρετεί στο ακέραιο αυτό που εκπροσωπεί, δηλαδή την Δικαιοσύνη, θα πρέπει , αντί να «τρομοκρατεί» με περίεργες κλήσεις την διαχειρίστρια της ιστοσελίδας που τόλμησε να αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ του HOT DOC, να πάρει στα χέρια του την 62σέλιδη καταγγελία , να την ερευνήσει σε βάθος , να μας καλέσει στο γραφείο του για διευκρινήσεις όπως προβλέπεται και να πράξει τα δέοντα.

Αυτό έκαναν μέχρι σήμερα οι συνάδελφοί του σε διάφορες πόλεις της επαρχίας με αφορμή τις αποκαλύψεις του HOT DOC.

Εκτός και αν οι καταγγελίες για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Κεφαλονιάς, όπως αυτά περιγράφονται στην 62σελιδη αναφορά που εστάλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στις ελεγκτικές υπηρεσίες , για τον τοπικό εισαγγελέα είναι «ψιλά γράμματα».

Πηγή: apokalypseis.com


Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ