Ο Δημήτρης Καμμένος πυροδότησε βόμβα στο εσωτερικό Ποταμιού και ΝΔ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται φίλοι και στελέχη του Ποταμιού οι οποίοι διαφωνούν ανοικτά με τουλάχιστον δύο βουλευτές, προερχόμενους από τη σοσιαλιστική κοίτη του κόμματος, με ορισμένους εξ αυτών να ζητούν ακόμη και τη διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα. Αφορμή για την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Σεβαστουπόλεως στάθηκε η επιλογή των βουλευτών Σπύρου Δανέλλη και Σπύρου Λυκούδη, να στηρίξουν τον Δημήτρη Καμμένο στην ψηφοφορία για τους νέους αντιπροέδρους της Βουλής.

595f4dda1dc52457218b4a8e

Δεδομένης της θέσης του κόμματος και προσωπικά του Σταύρου Θεοδωράκη για τους ΑΝΕΛ και τα στελέχη τους -χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε στον ΑΝΤ1 ότι το κόμμα του δεν θα μπορούσε να συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο-, η ψήφιση του Δημήτρη Καμμένου από δύο βουλευτές του Ποταμιού, αποτελεί για την πλειονότητα των φίλων του κόμματος «κόκκινη γραμμή».

Η ένταση στο εσωτερικό του Ποταμιού, ανάγκασε μάλιστα το κόμμα να εκδώσει ανακοίνωση εξηγώντας πως είθισται το κάθε κόμμα να επιλέγει τον αντιπρόεδρό του και η Βουλή να συναινεί κι ακόμη πως η ψήφος για τους αντιπροέδρους πρέπει να ερμηνευτεί ως θεσμική ψήφος και όχι βέβαια ως αποδοχή των συγκεκριμένων προσώπων. Αντί ωστόσο αυτή η κίνηση να κατευνάσει τα πνεύματα, προκάλεσε νέες οργισμένες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο και τον ίδιο το κόμμα, εκτός των κ.κ. Δανέλλη και Λυκούδη.

Πυρά από στελέχη και φίλους της δέχεται βεβαίως και η ΝΔ, πολλοί βουλευτές της οποίας στήριξαν επίσης την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «συμμαζέψει» την κοινοβουλευτική του ομάδα καθώς όπως υποστηρίζουν κάνει με συγκεκριμένες επιλογές της, κακό στο φιλελεύθερο προφίλ που θέλει να χτίσει. Σε αντίθεση με το Ποτάμι βέβαια, η ΝΔ δεν εξέδωσε «απολογητική» ανακοίνωση αφήνοντας την ένταση να υποχωρήσει σταδιακά.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής με 182 θετικές ψήφους σε σύνολο 196 βουλευτών, ενώ από τη διαδικασία απουσίαζαν 104 βουλευτές. Οι έντονες αντιδράσεις για την ψήφιση του Δημήτρη Καμμένου προέκυψαν φυσικά από παλαιότερες αντισημιτικές και ομοφοβικές τοποθετήσεις οι οποίες είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ακόμη και στο ίδιο το εσωτερικό των ΑΝΕΛ. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…