Ο Βγενόπουλος μηνύει τον εαυτό του για να μην ανακριθεί στην Κύπρο

Σε μια νομική μεθόδευση, που σύμφωνα με νομικούς κύκλους στοχεύει στο να μην ανακριθεί από τις Κυπριακές Αρχές ο Βγενόπουλος αλλά και να μην παραδοθούν οι συνεργάτες του Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος οι οποίοι καταζητούνται, καταφεύγει ο Αντρέας Βγενόπουλος.

56fbc1671dc524286c8b4639

Ο Βγενόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε μήνυση (είναι άγνωστο αν το έχει κάνει ως φυσικό πρόσωπο ή ως Όμιλος MIG), ζητώντας να ερευνηθεί αν κάποιοι διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης των μετοχών του Ομίλου και της Λαϊκής Τράπεζας. Στην πραγματικότητα δηλαδή ζητά να ερευνηθεί αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του διέπραξαν το αδίκημα.

Σε περίπτωση που η Εισαγγελία αποφανθεί πως οι Βγενόπουλος, Μπουλούτας και Φόρος είναι ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος, τότε θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ίδιες πράξεις στην Κύπρο αποτελούν κακούργημα.

Σε περίπτωση άσκησης δίωξης, ο Βγενόπουλος θα αρνηθεί να ανακριθεί από τις Κυπριακές Αρχές (το Συμβούλιο Εφετών έχει αποφασίσει να ανακριθεί) και θα πει πως η υπόθεση εξετάζεται στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι αντιμέτωπος με ένα πλημμέλημα το οποίο έχει παραγραφεί.

Οι δε συνεργάτες τους, μπορούν μέσω δικηγόρου να αποτανθούν στις Κυπριακές Αρχές και να δηλώσουν πως δεν πρόκειται να πάνε στη δίκη που ξεκινάει στην Κύπρο παρά την καλή τους διάθεση, επειδή υπάρχει σχετική έρευνα για το ίδιο αδίκημα στην Ελλάδα το οποίο έχει παραγραφεί.

Σε περίπτωση, λένε νομικοί, που η Εισαγγελία δεν ασκήσει δίωξη, τότε θα χρησιμοποιήσουν την «αθωότητά» τους απέναντι στις Κυπριακές αιτιάσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Βγενόπουλος χρησιμοποιεί το ίδιο νομικό κόλπο. Όταν ξεκίνησε η δικαστική έρευνα στην Κύπρο για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν από τη Λαϊκή επί εποχής Βγενόπουλου, ο όμιλος MIG, έκανε μήνυση ζητώντας να ερευνηθεί η υπόθεση. Η έρευνα αυτή ήταν που αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη υπέρ του Βγενόπουλου.

Αυτή τη φορά τη νέα μήνυση Βγενόπουλου εξετάζει η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία δεν είναι άσχετη με την υπόθεση Βγενόπουλου

Η αντεισαγγελέας Θεοδωροπούλου και ο Βγενόπουλος


Η αντεισαγγελέας Θεοδωροπούλου, είχε δώσει εντολή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κύπριου δικηγόρου Α. Γλυκή, μετά από μήνυση του Βγενόπουλου, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε απορρίψει τη μήνυση ως μη βάσιμη. Συγκεκριμένα, ο Α. Γλυκής είχε μηνυθεί για ψευδομαρτυρία από το Βγενόπουλο. Ήταν αυτός που με κατάθεσή του στο Κυπριακό δικαστήριο περιέγραψε όσα διαπίστωσε στα Αρχεία της Λαϊκής Τράπεζας μετά την ανάληψη της Διοίκησης από Διαχειρίστρια Αρχή

Ο Βγενόπουλος μήνυσε το Γλυκή και τη μήνυση χρεώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης. Στις 24 Ιουλίου 2015, ο Μαστοραντωνάκης με 25σέλιδη διάταξή του έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, γμωμοδοτώντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία για δίωξη. Ενάντια στη διάταξη στράφηκε η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία έδωσε εντολή για δίωξη και έστειλε μάλιστα την υπόθεση σε ανακριτή.

Όλως τυχαίως η κυρία Θεοδωροπούλου, αναλαμβάνει μια δεύτερη υπόθεση που σχετίζεται με το Βγενόπουλο.

Δημιουργείται η εντύπωση πως στο χώρο ευθύνης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, ο Βγενόπουλος όχι μόνο έχει την αντιμετώπιση που επιθυμεί, αλλά πως ομάδα Εισαγγελέων, συντονισμένα παράγει επιθυμητά γι’ αυτόν νομικά αποτελέσματα. Στην Εισαγγελία Εφετών αρκετοί είναι αυτοί που αποκαλούν τη Θεοδωροπούλου, εισαγγελέα Τσατάνη νούμερο δύο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος έχουν ευθύνη να δώσουν εντολή έρευνας για το τι συμβαίνει στην Εισαγγελία Εφετών, αναθέτοντας αυτή την έρευνα σε άλλο ανώτατο δικαστήριο από τον Άρειο Πάγο, του οποίου παράγοντες και η ίδια η Εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έχουν κατηγορηθεί για τη στάση τους στην υπόθεση Βγενόπουλου ακόμη και από Εισαγγελείς.

Πρέπει να διαλευκανθεί αν η Εισαγγελία Εφετών λειτουργεί τελικώς ως πλυντήριο αδικημάτων και κατηγορούμενων, με χρήση νομικών μέτρων και διαδικασιών που ευνοούν τους καταγγελόμενους οι οποίοι δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά την Εισαγγελέα Θεοδωροπούλου, πρέπει να ερευνηθεί πώς ανέλαβε δύο υποθέσεις Βγενόπουλου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και αν τελικώς στην υπόθεση της αυτομήνυσης Βγενόπουλου επιδεικνύει ιδιαίτερη σπουδή, αφύσικη για τα ελληνικά νομικά δεδομένα και για την ίδια, για να καταλήξει σε αποτέλεσμα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό όριο, δηλαδή πριν επιτραπεί στις Κυπριακές Αρχές να ανακρίνουν το Βγενόπουλο.

Επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο της εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και τον ρωτήσαμε πώς είναι δυνατόν για ακόμη μια φορά να εμφανίζεται η ίδια εισαγγελέας να αναλαμβάνει υποθέσεις Βγενόπουλου. Ο κ. Ντογιάκος αν και είναι λαλίστατος (συνήθως φτάνοντας στο σημείο να εκδίδει Δελτία Τύπου εναντίον δημοσιογράφων), αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως το θέμα είναι υπηρεσιακό.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…