Ο Βαρδινογιάννης καταδίκασε τον Βγενόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση – Τα ψέματα Βγενόπουλου

Καταδικασμένος πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση είναι ο Αντρέας Βγενόπουλος, μετά την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

56e97b3b1dc524b1298b4cb0

Ο Βγενόπουλος είχε απαντήσει με ανταγωγή για ψευδή καταμήνυση, όμως ο συκοφάντης -όπως ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλεί τους άλλους ακόμα κι αν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση εναντίον τους- Βγενόπουλος εκτός από τα δικαστικά έξοδα του ενάγοντα κλήθηκε να πληρώσει και το ποσό των 10.000 ευρώ. Η αγωγή αφορούσε τα όσα είχε δηλώσει στην πολύκροτη συνέντευξη Τύπου το 2011 για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, στοχοποιώντας τον Τζίγγερ για τα πεπραγμένα του στην κοινή και όχι μόνο διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ο Βγενόπουλος προέβη κατά τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου σε αναληθείς και δόλιους -σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου- ισχυρισμούς ως προς τις εξελίξεις και τις συναλλαγές που αφορούσαν το γήπεδο που ήταν να γίνει στον Ελαιώνα για τον Παναθηναϊκό.

«Τρίτο θέμα το γήπεδο. Θα επανέλθω εκτενώς στο ζήτημα του γηπέδου, αλλά στο γήπεδο θα έπρεπε να λογοδοτήσει, να μας πει πως είναι δυνατόν να ξοδευτούν 10,6 εκατ. για μακέτες, για το τίποτα» είχε ισχυριστεί σε πρώτο χρόνο ο μεγαλοεπιχειρηματίας, για να προσθέσει: «Πρέπει να γίνουν γνωστά στην κοινή γνώμη πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα, πώς δόθηκαν 10,5 εκατ. και πρέπει να ξεμπλέξει νομικά το θέμα…».

Για να συμπληρώσει για το ζήτημα πως «σε κάθε περίπτωση δεν ξοδεύει κανείς 10,5 εκατ., δεν παίζει με το όνειρο του Παναθηναϊκού και μετά βγαίνει και λέει δεν έχω να σας πω τίποτα για το γήπεδο και άντε γεια σας…».

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του Βγενόπουλου, καθόσον η ΓΗΠΕΛ (σ.σ. ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑ Α.Ε.) -που είχε αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση του γηπέδου- κατέβαλε στην εργολαβική εταιρία του Μπόμπολα, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, την προκαταβολή των 9.595.000 ευρώ, από το συμφωνηθέν αντάλλαγμα ύψους 95.950.000 ευρώ. Ωστόσο, το 2009 ανεστάλη η έναρξη των εργασιών και η εργολάβος εταιρία, που ήδη είχε προβεί σε μελέτες κατασκευής και λοιπές εργασίες, επέστρεψε στη ΓΗΠΕΛ περίπου 5 εκατ. ευρώ από το ποσό της προκαταβολής.

«Επομένως, το ισχυριζόμενο από τον εναγόμενο (σ.σ. Βγενόπουλος) γεγονός, και δη με περιπαικτικό τρόπο, ότι, με ευθύνη του ενάγοντος (σ.σ. Γιάννη Βαρδινογιάννη), δαπανήθηκαν 10,5 εκατ. ευρώ για ¨μακέτες¨, είναι ψευδές, το οποίο γνώριζε ο εναγόμενος, λόγω της θέσης του στην ΠΑΕ» σημειώνουν οι δικαστές στην απόφασή τους.


Οι δηλητηριογράφοι και το έρμαιο

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Βγενόπουλος αυτοχαρακτηρίστηκε έρμαιο των δηλητηριογράφων και ζαρμπακούπηδων που καταφέρονταν εναντίον του από τα κέντρα του Τζίγγερ και των συμμάχων του, χαρακτηρισμός που εξίσου αποδείχτηκε ψευδής.

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε: «Από την επόμενη οι γνωστοί δηλητηριογράφοι συνέχισαν τη δουλειά τους και οι διάφοροι ζαρμπακούπηδες, δεν ξέρω πως τους λένε…», συμπληρώνοντας με γλαφυρό ύφος: «Έσφιξα τα χείλη, άφησα το όνομά μου να γίνεται έρμαιο σε αυτήν την επικοινωνία, η οποία είχε εκπορευθεί από τα κέντρα του κυρίου Βαρδινογιάννη και των συμμάχων του».

Τόνισε επίσης ότι «πραγματικά, διαθέτει τεράστια επικοινωνιακή δύναμη και από αυτά που θα σας πω τα παράλογα πέρασαν σαν φυσιολογικά. Σημειώστε ότι ένα από τα αστεία πράγματα που ακούγονταν είναι ότι εγώ έχω επικοινωνιακούς μηχανισμούς. Εγώ;» διερωτήθηκε και κατέληξε τονίζοντας πως «δεν θέλει να βάλει λεφτά, αλλά το χειρότερο είναι η επικοινωνία… παρατρεχάμενους και υπεύθυνους τύπου που έχουν δημιουργήσει την κατάσταση της αρρώστιας και της διχόνοιας…».

Η απόφαση του δικαστηρίου κρίνει ως ψευδείς και αυτούς τους χαρακτηρισμούς του Βγενόπουλου, αφού οι δικαστές σημειώνουν ότι «αποδεικνύεται ότι οι όποιες επιθέσεις δέχθηκε από ΜΜΕ και έχουν σχέση με την ιδιότητά του ως βασικού μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έλαβαν χώρα μετά την ένδικη συνέντευξη». Επίσης, στην απόφαση του δικαστηρίου τονίζεται πως «είναι δε αυταπόδεικτο ότι τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας του ισχυριζόμενου αυτού γεγονότος».

Τέλος, οι δικαστές προσάπτουν πρόθεση εξύβρισης στον Βγενόπουλο κατά του Βαρδινογιάννη, λόγω των υπαινιγμών του για κακοδιαχείριση της ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα από τη θέση του προέδρου του ΔΣ.


Ο «συκοφαντημένος» Βγενόπουλος και οι παρατρεχάμενοι

Ενδιαφέρον είναι πως ο Αντρέας Βγενόπουλος πρόσφατα είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στοχοποιώντας το Hot Doc και προσωπικά τον Κώστα Βαξεβάνη μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του από την Γεωργία Τσατάνη. Η συνέντευξη έπαιξε σε απευθείας σύνδεση από την πλειοψηφία των μεγάλων καναλιών, ενώ το δανειοδοτημένο από τη Λαϊκή ΣΚΑΪ δεν σταμάτησε τη σύνδεση μέχρι ο Βγενόπουλος να ολοκληρώσει τα λεγόμενά του.

Ένα από τα συμπεράσματα είναι πως όποτε κάποιος ασκεί δημοσιογραφική κριτική κατά του μεγαλοεπιχειρηματία, αυτομάτως βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησής του. Επιπλέον, απ’ ό,τι φαίνεται από το 2011 που έδωσε την πρώτη διθυραμβική του συνέντευξη Τύπου για τα δρώμενα στον Παναθηναϊκό, φρόντισε να βρει κι εκείνος τους παρατρεχάμενους που τόσο έψαχνε, αφού μεγάλα δημοσιογραφικά ονόματα βρίσκονταν στο πρώτο τραπέζι της συνέντευξής του.

Βίκυ Φλέσσα: Σάλος με νέα δήλωσή της – «Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί» (video)

6189237

Βίκυ Φλέσσα: Σάλος με νέα δήλωσή της – «Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί» (video)

«Το κράτος όλο νοσεί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση», ανέφερε η…

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…