Newsroom

Newsroom

O Αυστριακός ΥΠΟΙΚ στη θέση του Ντάισελμπλουμ;

Στο στόχαστρο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξαιτίας των ρατσιστικών και σεξιστικών δηλώσεών του για τις χώρες του Νότου, με τον εκλογικό καταποντισμό του στις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές να του προσθέτει ακόμα περισσότερο βάρος, αφού μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο να καθαιρεθεί από πρόεδρος του Eurogroup.

58d8e8001dc5244a078b48b3

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν φουντώσει οι φήμες για τους πιθανούς αντικαταστάτες του, με την αυστριακή εφημερίδα, “Kurier”, να θεωρεί τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας ως τον επικρατέστερο για να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου του Euogroup. Πρόκειται για τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος έχει υποστηρίξει την Ελλάδα κατά το παρελθόν, ιδίως όταν οι πιστωτές προέβαλαν εμμονικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. 

Για τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, η “Kurier” υποστηρίζει πως στη φαρέτρα του «διαθέτει πολύ καλά χαρτιά. Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ έχει δείξει τις περγαμηνές του στις Βρυξέλλες».

Κατά το δημοσίευμα, ο έτερος υποψήφιος αντικαταστάτης του Ντάισελμπλουμ, ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος, έχει εκμυστηρευτεί στους ευρωπαίους εταίρους πως δεν ενδιαφέρεται για να αναλάβει αυτή τη θέση. 

Άλλοι πιθανοί διάδοχοι του Ντάισελμπλουμ θα μπορούσαν να είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ, της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα και της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…