Ο αρχηγός των troll, Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν είναι ακριβώς και… σπουδαία ανακάλυψη, αν γραφτεί πως τα social media και δει το twitter, έχουν εκθέσει κόσμο.

5744466e1dc524473d8b4a24

Του Niko Ago

Γνωστό και άγνωστο. Και άσχημα. Πάρα πολύ άσχημα, μάλιστα. Θα έλεγε κανείς, παραφράζοντας το γνωστό ρητό, πως από τότε που βγήκε το photoshop, χάθηκε η τσίπα. Ειδικά στην πολιτική, όταν φεύγει από τη σφαίρα του χιούμορ και καταλήγει «πολιτικό όπλο».

Πόσες φορές, άραγε, δεν «την πάτησε» άθελά του κάποια ή κάποιος από εμάς, με μια φωτογραφία που χωρίς να ψάξει λίγο παραπάνω, την κοινοποίησε στο twitter και μετά έγινε ο χαμός; Για να μη μιλήσω για άλλους, θα αναφέρω δυο δικές μου «καυτές» περιπτώσεις. Τη μια φορά, έκανα κοινοποίηση μια «πειραγμένη» φωτογραφία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στην οποία, ένας χρήστης του twitter, αφού την πήρε από την συλλογή του Μίλτου στα μπουζούκια – μάλλον σε μια… αοιδό που λέγεται Πάολα- προσέθεσε ένα «αθώο» βεγγαλικό στο χεράκι του. Αν και η δική μου «παρέμβαση» ήταν απλώς και μόνο το retweet, η «ομάδα αλήθειας» του Γιώργου Μουρούτη, τότε διευθυντού του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, έβγαζε κανονικά αφρούς εναντίον μου. Για μέρες. Και μιλάμε για τον γνωστό Μουρούτη. Που δίπλα στη φράση » η πιο άθλια πολιτική μονταζιέρα του αιώνα μας», υπάρχει η δική του φωτογραφία με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.

Η δεύτερη είναι πρόσφατη. Μια (επίσης, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) «πειραγμένη» φώτο, που έδειχνε τη σφαγή αρνιών σε μια γιορτή σε κάποιο χωριό, έγινε η αιτία να βρεθώ ξανά «στο μάτι του κυκλώνα». Την κοινοποίησα όπως τη βρήκα στο facebook- ήταν Πάσχα και τι το πιο φυσιολογικό, να δεις σφαγμένα αρνιά σε χωριό- αλλά κάποιος την είχε «πειράξει» και έχει αφαιρέσει από δυο- τρεις συμμετέχοντες στη γιορτή, τα μουσουλμανικά φέσια. Η φώτο ήταν από κάποια γιορτή μουσουλμάνων. Βλέπεις, αρνιά σφάζουν όλοι στις γιορτές τους, ανεξαρτήτως θρησκείας. Τόσο χρειαζόταν. Έπιασε ξανά δουλειά η γνωστή trollοπαρέα του Μουρούτη και ακολούθησε «διαδικτυακός λιθοβολισμός». Για φώτο που, όπως έγραψα, απλώς έκανα retweet. Και αφού έμαθα ότι ήταν «πειραγμένη», φυσικά και ζήτησα συγγνώμη, όπως όφειλα.

Παρέθεσα τα πιο πάνω παραδείγματα, όχι με σκοπό να κάνω γνωστούς τους… «ηρωισμούς» μου – δεν είμαι καθόλου υπερήφανος για αυτά- αλλά για να υπογραμμίσω πως ακόμα και τις πιο καλές προθέσεις να έχεις, εύκολα «την πατάς». Κι όπως έγραψα στην αρχή, κάτι τέτοιο, αν δεν έχει ακόμα συμβεί, πράγμα δύσκολο, πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Αυτό, όμως, διαφέρει παρασάγγας από την στημένη και χυδαία photoshopιά ενός αρχηγού κόμματος. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτός είναι και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μια τέτοια έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βαδίζοντας με ακρίβεια στα ηλεκτρονικά ίχνη του Μουρούτη, έκανε photoshop μια φωτογραφία του πρωθυπουργού, και προσέθεσε σε αυτό κάποιο δικό του τσιτάτο. Δεν έχει ξανασυμβεί. Αν θα συμβεί, θα οφείλεται στο δρόμο της (πολιτικής) αθλιότητας που εδώ και καιρό έχει ανοίξει ο συνομιλητής του Χριστοφοράκου και μέρος της ατζέντας του. Ο οποίος, σήμερα προσέθεσε ακόμα μια… επική μπαρούφα στη συλλογή του. Με αφορμή την εκλογή του ανεξάρτητου προοδευτικού Alexander Van der Bellen, στη θέση του προέδρου της Αυστρίας, αντί του ακροδεξιού Norbert Hofer, έγραψε: «Στην Αυστρία, η ψήφος των ομογενών, ανέτρεψε την ακροδεξιά. Στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας λέει όχι στην ψήφο των ομογενών».

Πέραν του ότι μπερδεύει την επιστολική ψήφο με την ψήφο των ομογενών, πέραν του ότι γράφει «ανέτρεψε» αντί του «απέτρεψε», λέει ακόμα ένα άθλιο προπαγανδιστικό ψέμα. Για αυτό που δεν αποφάσισε το κόμμα του (και του πατέρα του και της αδελφής του) μαζί με το ΠΑΣΟΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα, ρίχνει το φταίξιμο στον πολιτικό του αντίπαλο, σαν «Κατίνα» της γειτονιάς, που κυβερνά συνολικά λίγο πάνω από χρόνο. Προσπαθεί εναγωνίως να μοιάσει, και τα καταφέρνει περίφημα, πρέπει να παραδεχθούμε, στον «πολιτικό παλιάτσο» που ο ίδιος επέλεξε για αντιπρόεδρο της ΝΔ. Του αξίζουν μπράβο. Και φτύσιμο… για το κακό μάτι.

Πηγή: altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…