Newsroom

Newsroom

Ο Αργύρης Λούλατζης στο koutipandoras.gr: "Καταφύγιο είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις περισσότερο άνθρωπος"

Περπατώντας τους δρόμους των μεγάλων μας ποιητών και συνθετών, “οπλισμένοι” με ερμηνείες γεμάτες λυρισμό, πηγαίες, “μπολιασμένες” με τον ανανεωτικό άνεμο των ξεχωριστών τους παρουσιών επί σκηνής και του νεαρού της ηλικίας τους, ο Αργύρης Λούλατζης και η Ελεάννα Φινοκαλιώτη θα είναι “Μαζί” για μία ξεχωριστή βραδιά το Σάββατο 3 Ιουνίου στη ζεστή μουσική σκηνή της Σφίγγας, σε τραγούδια επιλεγμένα ένα κι ένα.

5931aa171dc52433718b494b

Λίγες ώρες πριν από αυτή την ξεχωριστή βραδιά, ο Αργύρης Λούλατζης μας μιλάει για το μουσικό του ταξίδι από τις σκηνές της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, για τα τραγούδια διαμάντια που μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τον καιρό της κρίσης, και για το καταφύγιο που βρίσκει στη μουσική.

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη

Ξεκινήσατε την καλλιτεχνική σας πορεία στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Πως θα περιγράφατε αυτό το “ταξίδι”;

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο πειραματισμούς. Βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη τότε σαν φοιτητής. Αγάπη και μεράκι για τη μουσική και χρόνο με το χρόνο εξέλιξη. Σχεδόν κάθε βράδυ έπαιζα live με διάφορες μπάντες, άλλες πιο παραδοσιακές, άλλες πιο ροκ. Ωραία χρόνια, με ειλικρίνεια.

Ποιοι ήταν οι καλλιτέχνες που σας ενέπνευσαν και σας συντρόφευσαν στη μέχρι τώρα πορεία σας; Έχετε συνεργαστεί με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Ψαραντώνη, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και αρκετούς άλλους.

Σίγουρα όλοι αυτοί που αναφέρατε και πόσοι ακόμα. Είχα την ευλογία και τη χαρά να συνεργαστώ σε δικά μου τραγούδια με καλλιτέχνες τους οποίους άκουγα απο μικρός , στα φοιτητικά μου χρόνια και τους ακούω ακόμα . Επίσης με συντρόφευε με τα τραγούδια και τη ψυχή του ο Νικόλας Παπάζογλου.Διάφορες επιρροές έχω από παραδοσιακά και ρεμπέτικα. Άκουγα φυσικά και πολύ ροκ αγγλόφωνο κι ελληνόφωνο .

Το ελληνικό τραγούδι έχει αντέξει την περίοδο της κρίσης; Υπάρχουν καλλιτέχνες και δημιουργίες που ξεχωρίζετε;

Φυσικά και αντέχει. Απλά πρέπει να την ψάξεις πολύ για να εντοπίσεις τραγούδια διαμάντια. Αυτό συνέβαινε και πριν την κριση βέβαια. Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς τα ίδια και τα ίδια , άντε και κανά καινούργιο. Έχω ακούσει καλλιτέχνες νέους και μπάντες , άλλοι δισκογραφημένοι κι άλλοι αδισκογράφητοι, αλλά με πολύ ωραία τραγούδια αληθινά και με φοβερή παικτική και ενορχηστρωτική άποψη .

Τι θα παρουσιάσετε στη μουσική σκηνή Σφίγγα; Πόση ενέργεια σας δίνουν οι ζωντανές εμφανίσεις σας;

Στη Σφίγγα θα παρουσιάσουμε τραγούδια δικά μας, αλλά και αγαπημένες διασκευές.Έγινε ένα όμορφο πάντρεμα.

Πώς θα ταιριάξετε μεταξύ τους διαφορετικά είδη μουσικής και παράδοσης;

Πρώτη φορά συνεργαζόμαστε με την Ελεάννα επί σκηνής. Έχουμε κάνει όμορφο δέσιμο και με την ομάδα οι οποίοι είναι οι Δρόσος Σκυλλάς στα κρουστά,η Νατάσα Καμπαστάνα στο κανονάκι ,ο Τάσος Ρούσσης στο μπάσο και ο Χρήστος Μπαλαούρας στην κιθάρα .

Πόση ενέργεια σας δίνουν οι ζωντανές εμφανίσεις σας;

Αυτό που μου αρέσει στις ζωντανές εμφανίσεις είναι η κατάθεση ψυχής και το αλισβερίσι αυτό, η ανταλλαγή συναισθημάτων με τον κόσμο. Αν υπάρχει μεράκι, πείραμα και αντίληψη , όλα γίνονται .

Με ποιους στίχους θα περιγράφατε την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα;

”Όλοι οι αφέντες και οι άρχοντες της γης σε τοποθέτησαν σε γυάλα…

…να μη ξεσπάς , να μη ζητάς γιατί ο ντουνιάς δεν σ’ έχει γι’ άλλα….

….και σου ρημάξαν πλέον τα φτερά και την ψυχή σου κάναν χάλια…..

-Σας δίνει διέξοδο και ελπίδα η καλλιτεχνική δημιουργία; Είναι για όλους μας ένα καταφύγιο;

Προσωπικά είναι η μόνη μου διέξοδος και καταφύγιο. Μπορώ να ταξιδεύω και να χάνομαι, να πηγαίνω την σκέψη και το είναι μου ένα βήμα παραπέρα.Πιστεύω ότι καταφύγιο μπορεί να γίνει στον καθένα, οτιδήποτε τον εκφράζει, του αρέσει και τον κάνει να αισθάνεται περισσότερο άνθρωπος.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το επόμενο διάστημα;

Επόμενα σχέδια είναι σίγουρα οι ζωντανές εμφανίσεις το καλοκαίρι, αλλά και ο καινούργιος δίσκος που ετοιμάζω και βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, [email protected]Ώρα έναρξης: 21.30Γενική είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί


Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ