Newsroom

Newsroom

Ο ΑΝΤ1 καπηλεύτηκε την έρευνα του "Ελληνικά Hoaxes" (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την έρευνα του γνωστού site ellinikahoaxes.gr έκριναν σκόπιμο να προβάλλουν ως δική τους στον ΑΝΤ1, αναφορικά με την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε ο επικεφαλής της ομάδας, Θοδωρής Δανιηλίδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τονίζοντας πως «όλα όσα παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων, τα έχουμε δώσει εμείς στον Αντ1».

587797b21dc524b7078b4696

Αφορμή για την κλοπή της έρευνας στάθηκε η εμφάνιση του Αρτέμη Σώρρα στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της οποίας ο αυτοαποκαλούμενος και ως «Εωσφόρος» παρουσίασε παράσημο που ισχυριζόταν ότι του απονεμήθηκε από τη Ρωσία. 

Σύμφωνα με την έρευνα του ellinikahoaxes.gr, αυτό που βλέπετε στα χέρια του κυρίου Θέμου Αναστασιάδη, δεν είναι παράσημο. Είναι το αναμνηστικό επετειακό μετάλλιο, για τα 70 χρόνια της νίκης στον β’ παγκόσμιο πόλεμο, που απονέμεται σε στρατιώτες και στο πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της ΕΣΣΔ για τη συμμετοχή τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


«Απλά δεν είναι το επίσημο που εξέδωσε το ρωσικό κράτος, αλλά ένα αντίγραφο που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσσίας (ΚΠΡΦ), για να το διανέμει στα μέλη του και μπορεί να το αγοράσει ο καθένας από το διαδίκτυο, να γράψει το όνομα του και αυτόματα να γίνει ήρωας του β’ παγκοσμίου πολέμου» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στον ΑΝΤ1 όμως αντί να αποδώσουν την έρευνα στο συγκεκριμένο site, την πρόβαλαν ως δική τους. «Το άρθρο για το παράσημο, θα το ανεβάζαμε σήμερα το πρωί, αλλά μετά από παράκληση το αναβάλαμε για να παρουσιαστεί στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1 και έτσι να το δει περισσότερος κόσμος και με αυτό τον τρόπο να μάθει τη σελίδα μας και την εργασία που κάνουμε και να ενημερωθεί γενικότερα για τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου» σημειώνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ομάδας, Θοδωρής Δανιηλίδης, και προσθέτει πως «όλα όσα παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων, τα έχουμε δώσει εμείς στον Αντ1. Όταν λέμε όλα, μιλάμε κυριολεκτικά, από τις φωτογραφίες μέχρι τις σελίδες που υπάρχει το αναμνηστικό μετάλλιο και την απονομή από το κομμουνιστικό κόμμα της Ρωσίας. ΌΛΑ».

Και καταλήγει σκωπτικά στην ανάρτησή του στο Facebook: «Είναι κρίμα να σου δίνουν έτοιμο ζεστό φαγητό και να κλέβεις το πιάτο μαζί με τα μαχαιροπίρουνα».

Η ανάρτηση:

Πριν σας παραθέσουμε το οικειοποιημένο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αξίζει να προσθέσουμε ένα απλό τεκμήριο. Για να παρασημοφορηθεί ο κ. Σώρρας για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα έπρεπε απλά να έχει πολεμήσει. Όταν ο Θέμος Αναστασιάδης τον ρώτησε: «Πότε πήρες το παράσημο και για ποιο λόγο;», ο Σώρρας απάντησε με νόημα ότι «αυτοί είχαν έναν λόγο να μου το δώσουν».

Για την ιστορία, ο… παρασημοφορημένος ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται σε μία από τις πολλές προσωπικές του σελίδες στο Facebook, γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1966, ενώ ο πόλεμος τελείωσε το 1945.


Δείτε το… ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: 


Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…