Ο αμετανόητος Πρετεντέρης μάλλον πιστεύει ότι "γαλάζιοι" και "πράσινοι" υπουργοί δεν πήραν ποτέ μίζες

Ο Γιάννης Πρετεντέρης υπήρξε τον καιρό που μεσουρανούσε στην τηλεόραση ο άνθρωπος που κατά παραδοχή του τον πρώτο καιρό των μνημονίων έλεγε ψέματα στον κόσμο για την κατάσταση της χώρας και της Οικονομίας της γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

5a9e74121dc52487188b45b7

Χρόνια μετά ο ίδιος σχολιαστής προσπαθεί να αποδομήσει τα σκάνδαλα με τις μίζες που αποτυπώνουν ανάγλυφα τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό

Μέσω άρθρου του στα «Νέα» ο Γιάννης Πρετεντέρης επιχειρεί ούτε λίγο ούτε πολύ να μας πείσει ότι το σκάνδαλο Novartis, εκείνο του Μετρό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και ποιος ξέρει πόσες άλλες υποθέσεις, δεν είναι πραγματικές αλλά στημένες από την κυβέρνηση. Εν είδει χιούμορ μάλιστα, μας πληροφορεί ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν μίζες και από τα κάλαντα».

Η αλήθεια είναι πως ακόμα κι αυτό δεν θα μας έκανε εντύπωση. Στον Πρετεντέρη από την άλλη κάνει εντύπωση το γεγονός ότι «γαλάζιοι» και «πράσινοι» υπουργοί έκαναν χάρες σε επιχειρηματικούς κολοσσούς με αντάλλαγμα χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ.

Ο σχολιαστής των «Νέων» και πρώην παρουσιαστής του «Mega» αναρωτιέται για παράδειγμα γιατί οι γερμανικές Αρχές προσκομίζουν σήμερα όλα εκείνα του στοιχεία που πιθανώς πιστοποιούν αδικήματα πολιτικών. Δεν τον απασχολεί δηλαδή αν όντως μοιράζονταν μίζες, αλλά το πώς και γιατί αυτό αποκαλύπτεται.

Φανταζόμαστε ότι προ ετών, όταν απασχολούσε την επικαιρότητα η υπόθεση Τσοχατζόπουλου, θα συμφωνούσε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αντί για αριθμούς λογαριασμών, έβλεπε αριθμούς τηλεφώνων…

Διαβάστε το κείμενο του Γιάννη Πρετεντέρη

«2018 μ.Χ. Ολη η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη διαφθορά. Ολη; Οχι! Ο Μίμης και τα λαγωνικά του αντιστέκονται στο παλιό πολιτικό σύστημα.

Η άκαμπτη προσήλωση στα ιδανικά της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού τούς οδηγεί να ξεσκεπάζουν κάθε τρεις μέρες ένα νέο σκάνδαλο.

Ετσι μετά την παγκόσμια επιτυχία της Novartis (όταν ανακάλυψαν έρευνα του FBI που δεν την ήξερε ούτε το FBI!) βρήκαν βαλίτσες στο μετρό.

Πότε; Το 2003-2007. Ποιος το είπε; Ενας Γερμανός. Το είπε σε εμάς; Οχι, σε κάποιον άλλο Γερμανό – κατά προτίμηση σε «γερμανικές Αρχές».

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε όλες τις περιπτώσεις εξιχνίασης του Μίμη είναι πάντα κάποιος που δεν ξέρουμε που τα λέει σε κάποιον άλλο που ούτε εκείνον τον ξέρουμε.

Πάμε παρακάτω. Και γιατί ο Γερμανός θυμήθηκε το 2018 να καρφώσει τι γινόταν το 2003 στο μετρό; Στενοχωρήθηκε που έχασε η Βόλφσμπουργκ;

Αγνοώ. Αλλά τα λαγωνικά του Μίμη ξέρουν.

Ο Γερμανός λοιπόν μοίραζε μίζες σε στελέχη του μετρό, «κυβερνητικούς αξιωματούχους» κι έδινε 7% στα κόμματα.

Εφριξε ο Τζανακόπουλος. Και δήλωσε «σήμερα ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές από τις γερμανικές Αρχές» (ο Μίμης δηλαδή πήρε τηλέφωνο την Τουλουπάκη…) ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «είχαν κάνει κανόνα την πρακτική της βαλίτσας».

Αστραψε ο Πρωθυπουργός. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν «με όρους μαφίας». Πού ξέρει ο Πρωθυπουργός τι όρους έχει η μαφία; Υποθέτω θα τους έχει δει στο Netflix.

Και για πόσα λεφτά μίζες μιλάμε; «Εως 370.000 ευρώ!» αποκάλυψαν οι Αρχές στις Αρχές και μετά στους φίλους του Μίμη.

Συγγνώμη αλλά 370.000 σε πέντε χρόνια (2003-2007) είναι 74.000 τον χρόνο. Περίπου όσα βγάζει ετησίως κι επαξίως ο Καρανίκας!

Ακόμη κι αν τα έδιναν όλα μαζί, γιατί να τα βάλουν σε βαλίτσα; Τους περίσσευαν οι βαλίτσες; Χωρούν σε φάκελο.

Και γιατί χρειάζεται να ιδρύσεις μαφία για να μοιράσεις 74.000 ευρώ; Αρκεί και περίπτερο!

Ασε που αν τα μοιράσεις σε στελέχη μετρό, μεσάζοντες, κρατικούς αξιωματούχους και κόμματα φτάνεις, δεν φτάνεις σε κανένα κατοστάρικο το κεφάλι. Τελικά, τι ήταν; Μίζα ή πουρμπουάρ;

Αυτές οι σκέψεις στοιχειώνουν τις νύχτες του Πρωθυπουργού. Και δεν άντεξε. Με το σκοτάδι τελειώσαμε, φώναξε.

– Μπέττυ, κλείσε επιτέλους το Netflix να κοιμηθούμε!

Αλλά εν τω μεταξύ ο άγρυπνος Μίμης και τα λαγωνικά του έβαζαν χέρι στο επόμενο σκάνδαλο.

«Σύμφωνα με στοιχεία από το χωριό του Αϊ-Βασίλη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν μίζες από τα κάλαντα!».

Με βαλίτσες…».

Survivor: Πως το ριάλιτι του ΣΚΑΪ έκανε τηλεοπτικό προϊόν του τραμπουκισμούς σε γυναίκα – «Θα της χώσω κάνα χαστούκι» (video)

Survivor

Survivor: Πως το ριάλιτι του ΣΚΑΪ έκανε τηλεοπτικό προϊόν του τραμπουκισμούς σε γυναίκα – «Θα της χώσω κάνα χαστούκι» (video)

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στη Σταυρούλα για αυτό που είπα για τη σφαλιάρα. Αλλά όταν…

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Ektakti Epikairotita 0

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Στις ίδιες φωτογραφίες φαίνεται να έχει καταγραφεί και η στιγμή της ακινητοποίησης του βουλευτή Φλώρου…

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter