Newsroom

Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν

Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα,με την αριστερά να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις,δίνοντας τη μάχη κατά της λιτότητας που έχει επιβληθεί.

tsipras 13

Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα,με την αριστερά να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις,δίνοντας τη μάχη κατά της λιτότητας που έχει επιβληθεί.

Με 84% ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου της παράταξης στη Μαδρίτη.

Την ανακοίνωση έκαναν μέσω Twitter το μεσημέρι της Κυριακής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Ρένα Δούρου.
«Και επίσημα υποψήφιος της Ευρωπ. Αριστεράς για την Κομισιόν, με 84%, ο Αλ. Τσίπρας. Μήνυμα με θετικό συμβολισμό για την Ευρώπη κ την Ελλάδα», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδημούλης.

Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Επεσήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, υπογράμμισε. «Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε,δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Το 4ο Συνέδριο του ΚΕΑ πήρε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις σε μια κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Ευρώπη. Η Ευρώπη και ειδικότερα η ΕΕ βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και τα διλήμματα που έχει μπροστά της είναι υπαρξιακά και αφορούν την κοινωνική συνοχή, το μέλλον των λαών στην Ευρώπη. 
Η Ευρώπη που οικοδόμησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυρίαρχων δυνάμεων της Λαϊκής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των κοινών οραμάτων της αλληλεγγύης και της προόδου. Είναι μια Ευρώπη που αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων και την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόνο, στους φτωχούς και τους αδύναμους. 
Άρα, οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια συμβατική πολιτική αναμέτρηση. Είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και της προοπτικής της για τους λαούς. 
Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του ΚΕΑ να οργανώσει καμπάνια υποψηφιότητας για την Προεδρία της Κομισιόν δεν έχει μόνο ένα συμβολικό, αλλά έχει και έναν ουσιαστικό χαρακτήρα. Θέλουμε να καταθέσουμε τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση στην Ευρώπη της φτώχειας, του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού που έχουν οικοδομήσει οι κυρίαρχες δυνάμεις. 
Ξέρουμε ότι αυτή η αναμέτρηση δεν είναι μια πλατιά και ανοιχτή δημοκρατική αναμέτρηση, διότι οι δυνάμεις που οικοδόμησαν τη σημερινή Ευρώπη φοβούνται τη δημοκρατία. Παρʼ όλα αυτά, έστω και αυτή τη χαραμάδα δημοκρατίας, αυτή τη δυνατότητα που μας δίνει η διαδικασία που έχει οριστεί, η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα την αξιοποιήσει, προκειμένου να αναδείξει την εναλλακτική πρόταση απέναντι στους αποτυχημένους πολιτικούς, τους αποτυχημένους ηγέτες που έχουν δημιουργήσει τη σημερινή θλιβερή κατάσταση για την Ευρώπη και τους λαούς της. 
Τέλος, θα ήθελα να πω ότι η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, διότι προέρχεται από μια χώρα που έχει γίνει το πειραματόζωο της κρίσης και έχει υποστεί τις συνέπειες μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας. Όμως δεν θα επιδιώξω να είναι μια υποψηφιότητα που θα αφορά το Νότο της Ευρώπης ή ειδικότερα την Ελλάδα, αλλά θα είναι μια υποψηφιότητα που θα αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Θα είναι η εναλλακτική υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της Αριστεράς για όλη την Ευρώπη, διότι, κατά τη δική μας άποψη, οι διαχωρισμοί δεν είναι γεωγραφικοί, αλλά πολιτικοί. Διότι η Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας είναι μια Ευρώπη που αφορά όλους τους λαούς είτε κατοικούν στο Βορρά, είτε στο Νότο, είτε στη Δύση, είτε στην Ανατολή.”

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας