Ο Άδωνις έγινε και μεταλλειολόγος και εκτόξευσε την ανοησία της ημέρας

Τον τίτλο του βασιλιά της αμετροέπειας υπερασπίστηκε και σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για τις Σκουριές και την επένδυση της Eldorado Dold. Αποδεικνύοντας ότι το μόνο που ξέρει να καλά είναι να προπαγανδίζει χωρίς να ενδιαφέρεται για την αλήθεια όσων λέει ο Γεωργιάδης είπε μεταξύ πολλών άλλων ότι «όλο αυτό που ακούμε για το κυάνιο, δεν υπάρχει θέμα κυανίου στις Σκουριές. Στην πραγματικότητα εκεί παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι, τίποτε περισσότερο».

59b6647f1dc5241a248b4792

Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν μιλάει για το κυάνιο, αφού η μέθοδος της κυάνωσης είναι σε κάθε περίπτωση απαγορευμένη. Είναι θέμα εν ολίγοις το οποίο δεν συζητά ούτε η εταιρία που έχει αναλάβει την εξόρυξη, παρά μόνο ο Άδωνις, ο οποίος για να δώσει τα διαπιστευτήριά του εκτόξευσε μια ακόμη ανοησία. Προφανώς λοιπόν δεν υπάρχει θέμα κυανίου στις Σκουριές. Ούτε κυάνιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, ούτε φυσικά περιέχει κυάνιο το μετάλλευμα. Το διευκρινίζουμε διότι δεν είναι απίθανο ο Γεωργιάδης να μπερδεύει το κυάνιο με το αρσενικό που αποδεδειγμένα υπάρχει και μάλιστα σε πολύ υψηλά ποσοστά στο μετάλλευμα των Σκουριών.

Κατά τα λοιπά ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «εφόσον η Eldorado Gold τηρεί τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και την περιβαλλοντική νομοθεσία και τις περιβαλλοντικές μελέτες, που έχουν εγκριθεί, βεβαίως πρέπει να προχωρήσει» και πρόσθεσε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με 18 διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ και άλλες 100 αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και των υπηρεσιών του, πληροί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις».

Με αφορμή τη διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία. «Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία τους, καταλαβαίνω πλήρως ότι αν υλοποιήσει η Eldorado Gold την απειλή της, θα ανατραπούν οι ζωές τους. Πρέπει, όμως, να προστατεύσουμε την κοινωνία εκεί, από έναν βαθύ διχασμό. Μεταξύ της Αρναίας και της Ιερισσού υπάρχει κλίμα εμφυλιοπολεμικό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εκεί. Τώρα, αν μείνουν άνεργοι 2.500 άνθρωποι καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της διαιτησίας, ο Γεωργιάδης εξέφρασε απορία γιατί είναι αναγκαία, αν η κυβέρνηση δεν θέσει συγκεκριμένη ατζέντα της, εκτιμώντας ότι «στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί διαθέσεως διαιτησίας, αλλά διαθέσεως κωλυσιεργίας». «Έως σήμερα δεν υπάρχει γραπτώς ότι πάμε σε διαιτησία γιατί διαφωνούμε σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε θέματα. Η κυβέρνηση λέει “θα πάω σε διαιτησία στο τέλος Σεπτεμβρίου”, όταν όμως ερωτάται για ποια θέματα θα πάει, το κρατάει κρυφό» είπε και πρόσθεσε: «Έχει το εσωτερικό πρόβλημα στις Σκουριές η κυβέρνηση, λόγω της κ. Ιγγλέζη και δύο – τριών άλλων. Θεωρητικά, ο κ.Σταθάκης θα σκέφτεται την πονηριά “πάμε στη διαιτησία και αν χάσουμε θα πούμε στην κ. Ιγγλέζη, τι να κάνουμε χάσαμε”, αυτό όμως σημαίνει καθυστέρηση ενός έτους για την εταιρεία».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…